Snem mnoha Američanů je dostat se ze shonu a tlačenice každodenní trudnosti města. A jaký lepší sen mohou mít než vystěhovat se s rodinou mimo městské obvody na venkov tak, aby si mohli pěstovat své vlastní jídlo, produkovat svou vlastní elektřinu ze solárních článků a žít si mimo dosah neustále se rozrůstajícího vládního aparátu? To bylo i cílem stovek obyvatel žijících na okrajích Los Angeles. Mnozí tam venku vlastní svou vlastní půdu a žili si na ní desítky let, aniž by byli svým místním správám moc na očích.


Stavěli si své vlastní domovy za použití všech prostředků, které měli k dispozici. Pěstovali si své vlastní ovoce a zeleninu. Zřizovali si dokonce své vlastní stanice energetické výroby za využití solárních panelů a miniaturních větrných farem.

A tak si klidně žili, aniž by porušovali práva těch kolem sebe, a zanechávali za sebou jen velice malou „uhlíkovou stopu“. Z hlediska všech záměrů a účelů dosáhli života v nezávislosti a svobodě.

Ale chapadla tyranie jsou všude a nikdo není chráněn před jejich úchvatem.

V poslední době ale začala krajská správa Los Angeles tyhle zdivočelé jedince navštěvovat. Tvrdili, že jsou „tu, aby pomohli“, jak sdělil jeden obyvatel. Ale stejně, jako je tomu obecně, když vám přijde vláda zaklepat na dveře, byli tam z přesně opačných důvodů.

To, co bývalo pro mnohé naplněným snem, se rychle zvrhlo do nové americké noční můry.

Krajští agenti k vynucování předpisů se začali houfně ukazovat. Nepřicházeli ale sami. Spolu s nimi přišly těžce ozbrojené „Týmy potlačování narušitelů veřejného pořádku“, které prováděly razie v domech a na pozemcích mírumilovných obyvatel, jako by to bylo u teroristů.

Obrázek: Tým potlačování narušitelů pořádku – podobná vozidla se používají po celých Spojených státech

[quote align="center" color="#999999"]

Začala štvanice k posbírání zdivočelých lidí, kteří si tu chtěli žít.

Loni začal kraj s prováděním neoznámených inspekcí jejich majetku. Galow říká, že s krajem spolupracoval – všechno posekal, pak odstranil svou kůlnu, pak se zbavil svého karavanu.

Nakonec z kraje přišel požadavek, který ho šokoval.

„Řekli mi… musíte odstranit svou nemovitost. Řekl jsem, ‚odstranit nemovitost?‘ Řekli, ‚ano, tady nemůžete bydlet.‘“

Gallow řekl, že krajští činitelé mu řekli, že sousedi, které nemohou identifikovat, si stěžovali, že mají výhled na struktury jeho nemovitosti.

Řekli mu, že si může svou půdu ponechat, ale nesmí tam bydlet.

„Řekl jsem, kvůli čemu? Můj nejbližší soused je půl míle daleko. Nežijeme v Beverly Hills, tohle je můj domov. Zčista jasna se před mými předními dveřmi objevila policie – s neprůstřelnými vestami, zbraněmi a obklíčili to tu. Všechno, pro co jsem žil, se mi prostě vypařilo.“

„Nevím, kam půjdu.“[/quote]

Pan Gallow není sám. Činitelé vynucující místní správu s militarizovanými Týmy potlačování narušitelů pořádku v závěsu činí podobné hrozby i dalším obyvatelům, kterým nařizují, aby zničili všechno na svých pozemcích a vypadli ze své vlastní půdy.

Podívejte se ta šokující, leč vůbec nepřekvapující svědectví o útlaku od těchto Američanů, kteří nechtěli nic jiného, než žít po svém.