Stát Maine se v posledním týdnu přidal ke Connecticutu jako druhý stát v USA, který podepsal zákon o označování geneticky modifikovaných potravin, ale zřejmě o tom nikdo moc neslyšel, neboť mainstreamová média se o tom nijak nezmínila. Když se podíváte na běžné vyhledávání, neuvidíte žádná mainstreamová média oznamující cokoliv o tomto dění (myslí se tím americká). Tedy ani MSNBC, ani CNN, ABC. Ani žádná další místní velká zpravodajství se o to moc nezajímají. Něco lze najít na blogu Washington Post a na serveru Grist, kde je popisek článku nesmyslně zkreslený.


Proč je tomu tak? Zřejmě to leccos vypovídá o těch, kdo mainstreamová média vlastní a jaká je jejich pravá agenda, že?

Connecticut byl prvním státem, kde se prosadil zákon, že potraviny obsahující GMO musí být označeny tak, aby konzument věděl, že jí GMO a jaká přísada ho obsahuje. Zákon zde prošel již v Prosinci, jak hlásí Russia Today:

[quote align="center" color="#999999"]

„Návrh zákona v Connecticutu vyžaduje nejméně 4 dalších severovýchodní státy s celkovou populací alespoň 20 milionů, aby schválily podobný počin ještě předtím, než se oficiálně vyhlásí. A zatímco zastánci označování GMO nalezli spojence v jednom blízkém státě, mohlo by trvat dlouhou dobu, než se shromáždí dostatečná podpora.“ [/quote]

Pravda je, že tyto zákony přicházejí se značnými soudními překážkami. I přestože 2 státy zákon podpořili, stále potřebují ještě další 3, přičemž všechny zahrnuté státy musí být A) severovýchodní státy s B) dohromady s alespoň 20 miliony obyvateli, aby zákon mohl být plnohodnotný.

Connecticut a Maine mají dohromady necelých 5 milionů obyvatel.

Nezdá se vám, že je tu zbytečně moc překážek na prosazení zákona, který lidé, žijící na tomto území, očividně chtějí?

Jak podotkl Kennebec Journal:

[quote align="center" color="#999999"]

„Zastánci tohoto zákona tvrdí, že podpora potlačí obavy z téměř jistého soudního obvinění ze strany velkých průmyslových skupin a Monsanta, kteří se zavázali přemoci zákony v Maine a Connecticutu na základě tvrzení, že tím porušují svobodu slova a mezistátní podporu komerce, již zaručuje ústava USA.“ [/quote]

Zdá se to tak. Státy do toho nejdou sami, protože se zřejmě bojí, že je zažaluje Monsanto.

Také si všimněte, že vědět, co se nachází v jejich jídle, je jaksi protiústavní.

Popravdě Monsanto skutečně vyhrožovalo žalobou ve státě Vermont na jaře 2012 za to, že zde pouze zvažovali prosazení zákona o označování GMO.

Takže to znamená, že Monsanto a velké potravinové společnosti najednou řídí celý proces a vytváří pravidla? Tedy pardon, „nové zákony“, ale jejich zákony říkají, že lidé v USA nemají vědět, co jedí.

(Z jiných zpráv, uniklá informace od šéfa lobbistů z „Asociace výrobců potravin“ (Grocery Manufacturers Association – ukazuje, že nechtějí, aby jakýkoliv stát prosadil zákon označování GMO, neboť prý dochází k „dezinformaci konzumentů“, ale snaží se protlačit naprosto bezcenný dobrovolný federální zákon o GMO označování, který by trvale zabránil jakémukoliv státu zavést opravdový zákon o označování GMO ).

Překlad: Jan Petrák

Zdroj: truthstreammedia.com