Nositel Pulitzerovy ceny investigativní reportér Seymour Hersh (který např. odhalil skandál s mučením v iráckém vězení a masakr v My Lai ve Vietnamu) v International Business Times odhalil, že existuje daleko více důkazů, že to byli syrští rebelové, kdo byl tím pachatelem za sarinovým útokem chemickými zbraněmi v Sýrii, než že by to byl Asad. To ale už bylo nějakou dobu známo. To, co Hersh řekl nového, bylo to, že hlavním důvodem, proč Obama z této války vycouval, nebyl ani brilantní Putinův šachový tah – dokonce ani převažující odpor amerického lidu k válce.


Hersh říká, že to spíše byl silný odpor od hrstky patriotických Američanů uvnitř Pentagonu, co přimělo Obamu, aby z toho vycouval:

[quote align="center" color="#999999"]

Obama to neudělal, nespustil tu mašinérií války se Sýrií, protože mu americký lid řekl ne. Vycouval, protože neměl na vybranou. Byl tu neuvěřitelný odpor, který bude jednoho dne možná zapsán do historických knih. Byla to neuvěřitelná operace určitých, nesmírně odhodlaných, Ústavy dbalých lidí v Pentagonu. A to je ten skutečný příběh.

Neudělal to, nevycouval z války proti Sýrii kvůli veřejnému mínění. Myslím, že by na to kašlal. [/quote]