Zpravodajské služby uvažovaly o zavraždění muslimského vůdce, které by svedly na neonacisty. Francouzské zpravodajské služby plánovaly zrežírování teroristického útoku v Británii, který by se pak svedl na neonacisty, když zkoušely zavraždit kazatele muslimské nenávisti Abu Hamzu, tvrdí vyšetřování nátlakové skupiny Hope Not Hate. Po londýnské kampani hřebíkových bomb provedené krajně pravicovým teroristou Davidem Copelandem ukul francouzský Direction Generale de la Securite Exterieure plán na zabití tohoto klerika s hákem místo ruky s následným navedením na britskou nacistickou skupinu Combat 18.


„Plán na zabití neblaze proslulého kazatele nenávisti s hákem místo ruky Abu Hamzy al Masriho byl výsledkem rostoucí frustrace francouzských bezpečnostních služeb nad pasivitou britských úřadů tváří v tvář rostoucí hrozbě islamistického terorismu. Francouzi konkrétně Abu Hamzu podezírali, že má vazby na teroristy odpovědné za bombové útoky na pařížské metro v roce 1995,“ hlásily Israeli National News.

Podle této zprávy nadepsané Brána k teroru francouzské úřady o britském hlavním městě mluvily jako o „Londonistánu“ kvůli snadnosti, s jakou tam mohly pracovat sítě Al-Káidy, úpěly, aby „se už věci vzaly do vlastních rukou“ s tím, že se vyšlou hrozby smrtí a následně se zabije Hamza za využití té samé výzbroje, o které panovaly domněnky, že ji vlastní i Combat 18.

„Plánovalo se zosobnit se jako britská nacistická skupina Combat 18 a pak jim umožnit, aby převzali odpovědnost,“ řekl autor zprávy Nick Lowles.

Francouzská frustrace nad neochotou britských úřadů jakkoliv zakročit proti Hamzovi mohla pramenit ze skutečnosti, že tento duchovní buď pracoval ve prospěch britského zpravodajství, nebo byl přinejmenším pod jeho ochranou.

Hamza v roce 2006 odhalil své vazby s výcvikovou akademií Britské armády Sandhurst a řekl, že jeho nenávistná kázání v Finsbury Parku „tiše schvalovala MI5.“

Haroon Rashit Aswat, jeden ze „zosnovatelů“ Londýnských bombových útoků, byl také v době, kdy došlo k útokům, na výplatní listině MI5, jak tvrdí známí terorističtí experti. Aswat byl rovněž „vysoce publikovaným pomocníkem“ Abu Hamzy celou dobu od konce 90. let.

Hamza byl nakonec v říjnu 2012 vydán z USA, když roky unikal obviněním z terorismu i přes své jasné vazby s Al-Káidou.

Skutečnost, že francouzská tajná služba plánovala zavraždění veřejné osobnosti s následným svalením viny na někoho jiného, rovněž nejspíš podnítí další otázky obklopující osud princezny Diany, která zemřela za záhadných okolností v roce 1997 v Paříži.

Rovněž to zdůrazňuje fakt, že to zdaleka nejsou jen „konspirační teorie,“ že vlády běžně plánují zrežírovaná představení s vraždami pod falešnou vlajkou teroristického útoku, aby pomohly své politické agendě.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  prisonplanet.com