Reding ve Washingtonu: EU vysílá svou tvrďáckou komisařku proti NSA… EU komisařka spravedlnosti Viviane Reding říká, že o ochraně dat v Evropě ‚nelze diskutovat.‘ … EU zůstává k Washingtonu kvůli špehování USA tvrdá s tím, že činitelé v Bruselu požadují pro Evropany lepší ochranu. Komisařka spravedlnosti Viviane Reding v pondělí vyráží do Washingtonu se spoustou požadavků. Když chce Evropská unie signalizovat, že to s nějakou záležitostí myslí vážně, vyšle Viviane Reding. A to je přesně ten plán na pondělí, kdy se má tvrdá komisařka spravedlnosti EU ve Washingtonu setkat se svým protějškem generálním prokurátorem Ericem Holderem, aby prodiskutovali důsledky špehovacího skandálu Agentury národní bezpečnosti (NSA). – Der Spiegel


Dominantní sociální téma: EU bude bojovat za práva svých občanů… Za všechny. Úplně.

Analýza volného trhu: Často se hodící úniky od Edwarda Snowdena zase jednou přináší ovoce. EU využívá jeho odhalení, aby pózovala jako jediný hlas regionu s tucty národních států. Poukazujeme na to už od pradávna. Eurokraté už dávno věří, že i měnová krize – kterákoliv krize – se dá obrátit na jejich výhodu v úsilí o „prohloubení“ politické unie.

Mohli byste říci, že jsme prostě přestali věřit na pohádky a že to naše životy značně usnadnilo a naše pochopení značně ozřejmilo. Julianovi Assange, Edwardu Snowdenovi – i „Anonymous“ … všem těmto lidem a skupinám se dostává od médií mainstreamu nesmírné publicity.

Ale to přeci nemůže být pravda. Média mainstreamu úplně ignorují alternativní média kromě vybraných případů. Teď se točí film o Assangem a určitě jsou rozpracované filmy o Snowdenovi a možná i o Anonymous.

A opět my neobviňujeme takové lidi a skupiny, že by úmyslně pomáhali s agendou, které údajně oponují. Ale různé druhy manipulace se z takových konkrétních programů vyvinout mohou. A v tomto případě jsme si všimli různých pokroků u určitých memů elity.

Brazilští činitelé uvažují o zřízení odděleného Internetu, což zase nemusí být pozitivní evoluce pro ty, kdo si myslí, že výhody celosvětové sítě by takto mohly být oslabovány balkanizací těchto zařízení.

Pak je tu ta záležitost zastrašování. Úřady díky Snowdenovi mohou šířit představu, že všechna konverzace už desítky let dozadu byla NSA posbírána a založena. Takovýto druh psychického zastrašování by bez Snowdena nebyl možný.

Ty úniky se využívají k legitimizaci toho, co by nikdy být legitimizováno nemělo. Americký Kongres diskutuje o způsobu, jak „posílit“ lidské soukromí. To je tak trochu jako když se dva volové a ovce rozhodují o večeři. A teď „EU“ vysílá zástupkyni, která bude údajně mluvit za 25 různých zemí.

Tady je toho více:

[quote align="center" color="#999999"]

Reding, která je z Lucemburska, má v americké reputaci hrozného odpůrce. Její rozhodné pokusy Evropanům zabezpečit, aby se těšili stejné ochraně dat, jako američtí občané, nemusí být určitě vítány, ale „Pokud bude Reding chtít držet velké americké společnosti mimo Evropu, tak by ji nemělo překvapit, kdyby byla Evropa brzy stejně izolovaná jako Severní Korea,“ řekla jedna vysoce postavená osoba pracující na trans-atlantických záležitostech. Ale před schůzkou s Holderem se Reding jeví, že zůstává neoblomná.

„Ochrana dat je v Evropě základním právem,“ řekla SPIEGEL ONLINE. „O základních právech se nevyjednává. Tečka.“ Kvůli zneužití osobních dat americkým zpravodajskými agenturami váznou trans-atlantické vztahy ve skutečné krizi důvěry, dodala. „Americký přístup byl šokující. Jsem ve Washingtonu na misi zjišťování faktů. Jsou Američané připraveni obnovit ztracenou důvěru? Jsou připraveni vidět v nás partnery místo protivníků?“[/quote]

Vidíme z toho, že činitelé EU se chopili příležitosti líčit se jako jediný zástupce a šampion „malých Evropánků.“ Zjevně Italové, Němci, Francouzi nebo Španělé už na konkláve tohoto druhu nebudou dále zastupováni. Aniž by o tom měli kdy šanci konkrétně hlasovat, tak občané velkých evropských zemí jsou teď už zaprvé a především občany EU.

Samozřejmě, že tahle předváděčka je ještě cyničtější než jen tohle. Myšlenka, že by se Eurokraté stavěli do pózy obhájců evropské demokracie, je ironická. Každoročně se z Bruselu valí příval legislativy. A bruselské imperiální tužby jsou teď už dobře známy a patří k tomu vybudovat armádu, mít vlajku a hymnu, občanskou a vojenskou policii a samozřejmě vnitřní špehovací mechanismus, který bude Evropanům dělat to, co Eurokraté pohoršeně zavrhují od Američanů.

EU je každým coulem rozhodnutá vybudovat stát dohledu jako USA a ve skutečnosti jsou v tomto podniku jistě partnery. To pohoršení, se kterým se teď evropští vůdci předvádí, je jen pro show. Skutečností je, že ta elita má ty samé cíle a má v úmyslu použít těch samých metod a pošlapávat soukromí, aby se k tomu dostala.

Tady se na to naráží o kus dál v tom článku:

[quote align="center" color="#999999"]

Ministr zahraničí John Kerry už apeloval na „trans-atlantickou renesanci.“ … Stojí ale Bílý dům vůbec o takové usmiřující úsilí? … Když měla Obamova národně bezpečnostní poradkyně Susan Rice minulý týden vzácné veřejné vystoupení na Aspenském ideovém fóru, tak nebyl skandál NSA ani předmětem diskuse. [/quote]

Když Kerry mluví o „trans-atlantické renesanci,“ tak nemluví o urovnání s Řeckem. Má na mysli větší kořist. Kerry chce stejně jako Reding, aby bylo jasno, že na stole je Evropa, nikoliv její jednotlivé národní státy.

Jak už jsme o tom referovali v předchozím článku, znamená „Atlantik“ širší projekt globalismu, do něhož jsou zapojeni Reding a Kerry za zhruba ty samé šéfy. Tento globalismus postupně rozděluje svět na ty tři Orwellovské sféry: Asii, Evropu a Ameriky.

V Evropě ten gambit postupuje energicky. Euro už destabilizovalo spoustu zemí a Eurokraté tudíž využívají každé příležitosti, aby v důsledku toho „prohloubili“ politickou stranu této rovnice. Do Itálie, Španělska a Řecka instalovali technokraty, takže téměř ty nesolventní vlády převzali a zavedli tam režim MMF, zatímco Brusel sám do toho není intimně zapojen.

Rozhovory o „Grexitu“ už uvadly i přes neustálé růžové předpovědi o zotavení na jaře, což zase vždy selže. ECB místo toho začala vystupovat jako daleko agresivnější entita. Ač nenakupuje dluhopisy s šílenstvím Fedu, provozuje určitě překvapivě volnou monetární politiku, kterou už posílila největší evropské banky, i když ne situaci se zaměstnaností.

Stejně jako v USA nad záležitostí zaměstnanosti se často hodně úpí, ale jen málo se o ni fakt dbá. Úsilí o ekonomické zotavení začíná a končí zjevně u velkých evropských bank. Běžný člověk je podroben spíše zbídačování než vykupování z dluhů. Zpanikařily a elity EU z Internetu, že postoupil příliš daleko a příliš rychle? Možná, že teď není otázka, zda byla Evropa destabilizována, nýbrž co s tím budou „Evropané“ dělat?

Po celé Evropě a v Británii jsou odštěpenecké strany. Některé z nich jsou přinejmenším zčásti libertariánské, jak jsme už dlouho naznačovali, že by měly být. A my bychom měli využít této příležitosti, abychom zase jednou zdůraznili, že na rozdíl od minulých křečí evropské svobody, jsou tyto angažovanosti dost vážné a mají sklon dlouho vydržet.

Naposledy takovýto druh informační revoluce rozehrál Renesanci, Reformaci a Osvícenství, to všechno se odehrálo jedno po druhém. A pak býval objeven a osídlen Nový svět.

Dnes to není žádný Nový svět sám o sobě, nýbrž je to určitě ten starý, co se vrací. Jelikož když se ti ministři shromáždí, aby prohlubovali Atlanticismus, tak Evropu zavaluje proti-trend.

Závěr: Je jasné, že Eurokraté chtějí EU převzít. Není ale až tak jasné, zda do toho chce vzrůstající počet občanů jít s nimi.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  thedailybell.com