Síť rychlého občerstvení McDonald 's bojuje o to, zda otevře svůj provoz v australském městě Tecoma. Lidé to odmítají, protože by provozovna stála blízko mateřské a základní školy. Kromě toho to nezapadá do konceptu zeleného města, ve kterém žijí. Brání se totiž městskému konzumu. Tecoma se nachází v pohoří Dandedong 35 kilometrů východně od Melbourne a žijí v ní dva tisíce lidí. O tomto městě by se zřejmě sotva mluvilo, kdyby se místní komunita nerozhodla, že překazí McDonaldu otevření provozu s rychlým občerstvením.


Aktivisté neváhali jít až před budovu parlamentu v Melbourne, aby jasně deklarovali, že nechtějí rychlé občeststvení v jejich městě. A už vůbec ne v blízkosti mateřské a základní školy.

Plán na výstavbu provozu již v minulosti zamítla městská rada Tecomy, ale McDonald 's vyhrál odvolací soud, a tak se chystá prodejnu postavit. Boj proti McDonaldu v Tecomě trvá již dva a půl roku.

Mluvčí iniciativy proti postavení provozony řekl:

[quote align="center" color="#999999"]

„Mají zákonné právo, ale nemají právo morální. V Tekomě žije silná komunita lidí, kteří chtějí žít v symbióze s přírodou, mezi stromy a volně žijícími zvířaty.“[/quote]

Zdroj:  theguardian.com