První byli Američané. Teď jsou to pro změnu Rusové. Al Arabiya hlásí (a Itar-Tass potvrzuje), že „na ruskou ambasádu v libyjském hlavním městě Tripolis ve středu zaútočili střelci, jak hlásil korespondent Al Arabiya. Kolem ambasády bylo slyšet zvuky střelby a raketových granátů, dodal korespondent.“ Podle nepodložených zpráv na Twitteru byla ambasáda před útokem evakuována (vypadá to, že ruská NSA je účinnější než její americký ekvivalent). RT dodává:


[quote align="center" color="#999999"]

Ruská ambasáda v Tripolisu v Libyi se dostala pod palbu a došlo i k pokusům dostat se do ruského diplomatického areálu, řeklo v prohlášení ruské ministerstvo zahraničí. „K incidentu v Tripolisu došlo tuto noc, došlo při něm k dopadům granátů a pokusům o vniknutí na území ruské ambasády v této zemi,“ řekl mluvčí ruského ministerstva zahraničí Alexandr Kulaševič RT.

Podle posledních informací nejsou žádné zprávy o zraněních personálu.

Téměř dva roky poté, co byl svržen a zabit Kaddáfí, jsou Tripolis a další libyjská města zamořena násilím, nezákonností a frakčními potyčkami.

Přítomnost milicionářů v hlavním městě zůstává daleko viditelnější než skutečných státních bezpečnostních sil, přičemž velká část venkova produkujícího ropu zůstává zcela mimo kontrolu centrální vlády.[/quote]

Fotka, která je možná ze scény útoku.

Ruská ambasáda v Tripolisu.

Zdejší článek o současné situaci v Libyi:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com