Nebydlí na koleji. Dokonce ani autem nemůže jet do školy. Ale ten jedenáctiletý kluk patří do nové skupiny studentů prvního ročníku bakalářského studia na Texaské křesťanské univerzitě, přizpůsobuje se univerzitnímu způsobu života, hledá všechny správné budovy v areálu, a připravuje se na své první základní předměty. „Mezi předměty mám matematiku, fyziku, historii a teologii. Tyhle čtyři předměty mám,“ řekl Carson Huey-You zpravodajství kanálu CBS 11. Carson si pro tento semestr naložil plný náklad kroužků, a vrhl se na studium kvantové fyziky. Je nejmladším studentem, kterého kdy tato univerzita měla.


„Je to zábava, protože je to v zásadě stejné jako na střední škole, ale na obřím kampusu, s mnohem větším množstvím lidí kolem,“ říká o svých prvních zkušenostech vysokoškoláka.

Carson byl jedním z těch, co přednesli závěřečnou řeč na absolventské slavnosti svého ročníku na střední, dosáhl 1770 bodů v přijímacím SAT testu (standardizované zkoušky pro přijetí na VŠ studium v USA), ovládá mandarinskou čínštinu, a hraje na piáno, jak o něm píšou studentské noviny univerzity.