Šedá eminence nadnárodního korporátního fašismu, "kníže" Bandár bin Sultan, šéf tajné služby saudské absolutistické monarchie, byl před měsícem – 31. července přijat prezidentem Ruské federace, Vladimírem Putinem, aby si, s plnou podporou Spojených států amerických, koupil ruskou náklonnost ve více než dvouletém útoku na syrskou suverenitu, kterého finálním motivem pro Saúdy může být jen ovládnutí ropných nalezišť v oblasti a vyšachování svého největšího konkurenta, Íránu, ze hry (1). Společně s Katarem soupeří Saúdové na život a na smrt o zásluhy na zničení Sýrie ve prospěch surovinových ambicí nadnárodních naftařských a plynařských firem ovládajících z velké části expanzionistickou politiku mnoha vyspělých zemí včetně jejich kukaččího vajíčka v regionu – Izraele.


Po pádu Sýrie totiž nebude nic bránit útoku "mezinárodního společenství" na Írán, pod dalšími vykonstruovanými záminkami, jak to bývá již tradičně nechvalným zvykem imperiální zahraniční politiky zacílené na kontrolu nerostného bohatství, tranzitních území a námořních cest. Írán je na jedné straně trnem v oku Izraele, díky ambicím obou kontrahentů stát se dominantním hráčem v celém regionu a na straně druhé faktorem čínského hospodářského růstu, coby významný leč neovladatelný dodavatel ropy a zemního plynu.

Bandár byl Vladimírem Putinem vypoklonkován. Rusko se zjevně nehodlá nenechat v táhnout do špinavých zpravodajských her knížete Bandára a jeho kontrolorů zpoza Atlantiku, kterým svého času padl za oběť Irák, když na vřelé doporučení diplomacie SSA obsadil severní Kuvajt (2) a poskytl tak vhodnou příležitost k definitivnímu vykostění svého nerostného bohatství neokolonialistickou koalicí, takzvaně "odhodlaných" (Coalition of the willing).

Ve svém diplomatickém úsilí Bandár údajně neopomenul vyhrožovat Rusům útoky na zimní olympijské hry v Soči, které mají provádět hordy čečenských teroristů financovaných a vyzbrojovaných právě saudskou tajnou služnou z peněz získaných prodejem saudské ropy. Bandár není prvním, kdo jakoby mimoděk vyhrožuje možnými útoky na zimní olympiádu (3). Podobné narážky již byly zaznamenány při setkání Putin – Netanyahu 14. května 2013 a Putin – Obama, 17. června 2013.