Americká atomová letadlová loď Nimitz zamířila z Arabského do Rudého moře, aby byla co nejblíž k hranici Sýrie. Letadlovou loď doprovázejí čtyři torpédoborce a křižník. Zatím skupina nedostala za úkol, aby vplula do Středozemního moře, bezprostředně k syrským břehům. „V daném případě se jedná o mobilizaci sil a prostředků v regionu“, řekl zástupce Pentagonu. 31.srpna výsadková loď amerického vojenského námořnictva San Antonio s příslušníky námořní pěchoty na palubě dorazila do východní části Středozemního moře. Kromě toho se tu nachází pět amerických torpédoborců a v pásmu Perského zálivu bude hlídkovat letadlová loď Harry Truman.

Ruské ministerstvo obrany přijalo rozhodnutí posílit akce rozvědky nedaleko syrského pobřeží. Dnes to oznámil zdroj v generálním štábu ruských ozbrojených sil.

"Posílení akcí, jejichž cílem je zjistit, co se děje v mořských oblastech přiléhajících k syrskému pobřeží, a informovat o tom, zajistí větší počet ruských výzvědných lodí ve Středozemním moři, řekl zdroj. V neděli například zamířila k syrským břehům výzvědná loď Černomořské flotily Priazovje.

Zdroj:  czech.ruvr.ru