V době, kdy kodaňská radnice zvažuje legalizaci prodeje konopí, požaduje „99 procent prodejců“, aby byla jejich činnost zdaněna, řekl deníku Politiken jeden z hlavních dealerů. Dealeři, jejichž aktivity dosahují obratu jedné miliardy eur, by tak získali status běžných obchodníků. Pro ministra spravedlnosti Mortena Bødskova, který soudí, že organizovaný zločin mají pod kontrolou dealeři ze čtvrti Christiania, „spočívá odpověď na návrh legalizovat konopí ve dvou písmenech: N-E“.


Další články k tématu:

  • Odšťavňování lékařské marihuany je posledním trendem úžasných léčiv
  • Jak je to vlastně s marihuanou? Zabíjí? Stanete se na ní závislí? Jaká je šance, že marihuana nastartuje vaši cestu k tvrdým drogám? Je to lék, nebo hrozba? Svůj pohled na tuto problematiku se snaží podat dokumentární snímek s jednoznačným názorem – legalizace marihuany je nevyhnutelná. The Union vám ukáže, že na tuto problematiku se dá dívat i jiným pohledem, než je nám v současné době často předkládán. Více ZDE.
  • Stále se měnící pohled na konopí, jako na rostlinu jednou užitečnou, pak zase škodlivou a nakonec zase užitečnou, přivedl do Debatního klubu osobnosti, které mají s tématem bohaté praktické zkušenosti. Jan Hrnčíř byl producentem filmu Rok konopí a Michal Ruman je žurnalista, lektor ekologické výchovy a předseda o. s. Konopa. Více ZDE.

Z droj:  presseurop.eu