Vypadá to jako by Nový normál byl pouze frází používanou k popisu denních rekordů téměř ve všem: Dow Jones, S&P, amerických stravenkách-žebračenkách pro chudé, výkupy vlád z dluhů, celkový americký dluh a dnes je to nezaměstnanost v euro-oblasti, která právě vyrostla do čerstvého rekordu všech dob – 12%. Ze zprávy od Bloomberg: „Nezaměstnanost v euro-oblasti v únoru vzrostla na rekordních 12 procent a lednová čísla byla revidována tu samou úroveň z předchozího odhadu 11,9 procenta, uvádí statistická kancelář Evropské unie.


Míry nezaměstnanosti se v lednu rozkládaly mezi 4,9 procenty v Rakousku a 27 procenty v Řecku. Ač v uplynulém roce v euro-oblasti tato míra vzrostla o 1,1 procentního bodu, ve stejném období v USA nezaměstnanost spadla o 0,6 procentního bodu na 7,7 procenta.“

Nebo řečeno i jinak, evropská nezaměstnanost roste neustále už po 22 po sobě následujících měsíců – což je nejhorší období zhoršující se nezaměstnanosti od počátku 90. let, což se ovšem očekává u kontinentu, který, jak jsme ukázali včera, se teď vrátil k mírám růstu 19. století.

 

Grafy níže mluví samy za sebe:

Zdroj: Bloomberg Brief and SocGen

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com