Sedm amerických států podalo týden po prezidentských volbách petici o vystoupení ze složení země. Přes 25 tisíc podpisů nutných pro projednání petice poskytly státy tak zvaného „červeného pásu“, tedy ty, co hlasovaly za republikánské kandidáty. Je to Texas, Severní Karolína, Alabama, Georgie, Tennessee a Florida. Petice jsou zveřejněny na webu Bílého domu a jsou projevem veřejného mínění, který si vyžaduje úřední odpověď. Demarše je reakcí na politickou konfrontaci v USA a rozkol v otázce cesty rozvoje státu.

[quote align=“center“ color=“#999999″]

USA i nadále trpí hospodářskými obtížemi, pramenícími z toho, že federální vláda zanedbala reformu domácích i zahraničních výdajů. Občané USA trpí křiklavým porušováním svých práv, kvůli zákonům, jako jsou NDAA, TSA, aj.

Vzhledem k tomu, že stát Texas udržuje vyrovnaný rozpočet a je 15. největší ekonomikou na světě, je prakticky proveditelné, aby Texas z Unie vystoupil, a tím ochránil standard života svých občanů a vrátil jim jejich práva a svobody v souladu s původními idejemi a vírou našich otců zakladatelů, které federální vláda již nerespektuje. (ZDE)[/quote]

Zdroj: czech.ruvr.ru

]]>