Země celého světa oznamují, že i ony vyhostí ruské diplomaty, aby projevily solidaritu s Británií, ale vláda Jejího veličenstva teď postupuje ještě o jeden krok dále: Chystá se uplatnit nově schválený zákon, který vládě umožňuje konfiskovat nebo zmrazovat ruský kapitál „pochybného původu“, což je opatření jasně zamýšlené, aby umožnilo razii proti ruským oligarchům žijícím v Londýně.


Ruská strana veškerá obvinění popírá a navrhuje společně vedené vyšetřování. Avšak požadavky Moskvy, aby dostala vzorky, byly ignorovány. Moskva následně také vyhostí 23 britských diplomatů a v reakci na krok Londýna nařídila Britské radě, aby v Rusku ukončila svého aktivity.

Williamson se po tomto útoku ve válkychtivých vyjádřeních vůči Rusku přímo vyžíval.

Proslul svým výrokem z tohoto měsíce, že Rusko „by měla zavřít hubu a vypadnout,“ když odpovídal na otázku o prohlášeních Moskvy, zda Británie vyhostí ruské diplomaty (což udělala), všímá si RT.

Provedení takovéto razie by bylo jediným způsobem, jak ukázat, že britská vláda nemá zájem jen na takových povrchnostech jako je vyhoštění diplomatů, nýbrž že má zájem i na ztížení života některým ruským oligarchům a dalších podnikatelů, kteří nazývají Londýn svým domovem.

Zdroj: zerohedge.com