Ve svém vystoupení na summitu ASEM v Milánu se vyslovil Vladimir Putin pro rozvoj regionálních formátu spolupráce pro čelení pokusům jednotlivých zemí rozhodovat o osudech států a regionů. Vyjádřil politování v souvislosti s růstem konfliktního potenciálu v euroasijském prostoru. Prezident RF zdůraznil, že růst takových záporných tendencí, jako jsou „barevné revoluce“, má za následek kolaps celých regionů a žalostné následky pro celou řadu zemí. Za alternativu tomu označil formáty regionální spolupráce.


Prezident Rady Evropy Herman van Rompuy vytýčil kladný vývoj diskuse o Ukrajině po setkání v Milánu za účasti prezidentů RF a Ukrajiny Putina a Porošenka.

Podle jeho slov hraje realizace Minské dohody klíčovou úlohu v urovnání krize na Ukrajině. Podotkl, že všichni účastníci schůzky souhlasili s tím, že témata uspořádání voleb na Ukrajině a monitoringu hranic jsou velmi důležitá.

Ministerský předseda Velké Británie David Cameron oznámil, že prezident Putin v průběhu schůzky v Milánu prohlásil, že Rusko nechce rozdělenou Ukrajinu ani zmrazenou krizi, oznámil televizní kanál Euronews.

Bylo to mimořádně pozitivní setkání. Vladimir Putin zcela jasně řekl, že nechce zmrazený konflikt ani rozdělenou Ukrajinu, podotkl premiér Cameron.

Televizní kanál podotýká, že prezident Putin také označil setkání v Milánu za účasti prezidenta Ukrajiny Petra Porošenka za „dobré a pozitivní“.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru