Sir Steve Webb, bývalý penzijní ministr v nedávné koaliční vládě, řekl, že Carillion by nemusel být poslední velkou společností, která se položí, aby po ní zůstal ohrožený penzijní systém. „Otázkou není, zda přijde další Carillion, otázkou je, kdy přijde,“ řekl Webb, který je teď ředitelem pojištění u penzijní skupiny Royal London.


To znamená, že dva ze tří penzijních fondů jsou v červených číslech – a to v celkovém rozsahu 210 miliard liber (300 miliard $).

Jak hlásí Yahoo, PPF zavolali v poslední době do akce u dvou vysoce profilovaných případů – aby pomohl s Toys R Us, které zabezpečili finanční injekcí 10 milionů liber do jejich hroutícího se fondu, aby této společnosti zachránili budoucnost v krátkodobém výhledu, a také aby něco provedla s troskami po kolapsu Carillionu.

Tento obrovitý kontraktor se položil tento měsíc s dluhem přes 1,3 miliardy liber včetně odhadované díry 800 milionů liber ve svém penzijním fondu.

Kolaps Carillionu bude mít dopad na 27 500 členů jeho různých penzijních systémů, kdy ti z dlouhodobých fondů stojí před nejistou budoucností. Jak varuje Webb:

„Když jsou dvě třetiny systémů v deficitu, tak je nevyhnutelné, že začne docházet k dalším insolvencím a další systémy skončí v nucené správě PPF.“

PPF typicky při nutnosti záchranné intervence členům platí 90% toho, jaké by byly jejich výnosy.

Zpráva od konzultační PwC z loňského října odhaduje, že celkový deficit všech definovaných přínosů penzijních fondů ve Velké Británii dosahuje ohromujících 410 miliard liber.

Zdroj: zerohedge.com