Na videozáznamu, který nedávno publikovala PETA, můžeme vidět osli na čínských farmách, které jsou bity po hlavách kladivy kvůli výrobě ejiao. Ejiao je lék, který patří k tradiční čínské medicíně a jeho hlavní složkou je kůže ze osla. …


Přípravek velmi populární mezi Číňany, kteří se domnívají, že dokáže napravit oběhový systém, vyléčit nespavost či mít podobné účinky jako sérum mládí.

PETA tvrdí, že video publikovala kvůli tomu, aby lidi odradila od nákupu tohoto léku. Také chtěli poukázat na to, jakou zbytečnou a otřesnou smrtí musí tato zvířata trpět.

"V byznysu s tímto přípravkem jsou zabíjeny pětiměsíční osli. Trpí dlouhou a bolestivou smrtí a to jen kvůli ingrediencí, kterou nikdo nepotřebuje, "řekla ředitelka mezinárodních programů v PETA, Mimi Bekhechi.

"PETA AsiA vyzvala všech lidí na světě k tomu, aby ejiao odmítli a popudili k tomu i své okolí."

Většina oslů, kteří jsou poraženi, jsou chovány v příšerných, skličujících podmínkách, kde trpí ve vlastních výkalech. Zabíjeny jsou úderem kladiva do hlavy, protože jde o nejlevnější metodu získání ingredience. A to značí, že s tím světem opravdu něco není v pořádku.