Panují obavy, že mrtvý by mohl být Jacob Rothschild a nejméně čtyři další lidé poté, co se dnes odpoledne na jeho sídlo zřítilo letadlo s vrtulníkem. Trosky těchto letounů se podle všeho k němu zřítily z oblohy, jak o tom vypovídají místní lidé, kteří říkají, i jak po poledni slyšeli hlasité bouchnutí.


Místní obyvatel řekl MailOnline: „Můj otec slyšel hlasité bouchnutí. Moje matka řekla, že muž, o němž si myslela, že tam procházel kolem, přiběhl udýchaný od té rezidence a povídal, že tam došlo k havárii.“

„K té srážce nedošlo přímo nad tím pozemkem, nýbrž nad blízkými lesy. Můj otec vyběhl k dějišti. Všichni tam pomáhali zásahovými službám.“

„Oba havarované letouny vzlétly z letiště Wycombe Air Park poblíž High Wycombe a letěly ještě v malé výšce.“

Zatím není známo, zda Jacob Rothschil byl v době havárie v tomto sídle, nebo zda tam byl a incident přežil.

Na místě je nejméně sedm požárních vozů a hledají přeživší.

Daily Malil hlásí: Personál ze sídla Waddesdon, které spravuje nadace zřízená prominentní rodinou Rothschildů, pomáhal vyslaným zásahovým vozidlům dostat se na místo tragédie, přičemž policie kolem celé oblasti zřídila ohromný kordon, aby zajistila dějiště.

O této ohromné venkovské rezidenci, která byla mj. jiné využita i k natočení filmů Koruna a Královna s Helen Mirren v hlavní roli, se má za to, že v době havárie rovněž hostila vánoční trh.

Do oblasti byl také povolán personál Útvaru pro vyšetřování leteckých nehod, aby zahájili vyšetřování toho, co k této srážce ve vzduchu vedlo.

Zdroje říkají, že věří, že přitom došlo k četným ztrátám na životech.

Mluvčí Policie Údolí Temže řekl: „V současnosti jsou na místě letecké nehody u vesnice Waddesdon u Aylesbury policisté.“

Útvar vyšetřování leteckých nehod byl už informován a jejich personál je už na cestě k dějišti. Rovněž požární a záchranné služby jsou přítomny, přičemž nejvyšší prioritu má záchrana životů.“

V důsledku této nehody se očekává, že po zbytek dne dojde k určitému přerušení dopravy na silniční síti kolem Waddesdon. Mluvčí AAIB řekl: „Útvar vyšetřování leteckých nehod vysílá tým k vyšetření této kolize za letu mezi letadlem a helikoptérou poblíž Aylesbury.“

Budova byla postavena mezi lety 1874 až 1889 v neorenezančním stylu francouzského zámku pro barona Ferdinanda de Rothschilda jako víkendová rezidence.

Rotchschildové jsou bohatá rodina pocházející od Mayera Amschel Rothschilda, který založil své bankovní podnikání v roce 1760 ve Frankfurtu.

Tato rodina získala největší soukromé vlastnictví ve světě během 19. století a to se stalo největším soukromým vlastnictvím moderní historie.

Od té doby se rodinné jmění rozděluje mezi četné potomky a dnes mají své investované zájmy v ohromném rozsahu oborů podnikání včetně financí, nemovitostí, těžby, energetiky, vinařství i v neziskovém sektoru.

Naposledy, když Waddesdon Manor patřila členu této rodiny, to bylo v roce 1957, kdy patřila James de Rothschildovi.

Ten dům a jeho obsah odkázal Národnímu Trustu a dnes je tedy spravováno Nadací Rothschildů pod předsednictvím Jacoba Rothschilda, 4. Barona Rothschilda.

Waddeston Manor je se svými 390 000 návštěvníky ročně jedním z nejvíce navštěvovaných zámků v tomto svěřenectví.

Zachycen byl v několika filmech a televizních show včetně Královny s Helen Mirren v hlavní roli, Dowton Abbey, kdy poskytla exteriér jako fiktivní Haxbay Park a Koruna, biografický televizní seriál o Královně Alžbětě II.

Zdroj: nnettle.com