Žáci jedné ze škol v anglickém městě Sunderland dostali za úkol napsat dopis svým rodičům, proč chtějí konvertovat k islámu. Zjistilo se to poté, co pobouřený otčím jedné žákyně zveřejnil domácí úkol na své stránce na sociální síti, uvádí list The Mirror. Muž usoudil, že domácí úkol je „zcela nekorektní", a proto zakázal nevlastní dceři ho plnit a vydal se do školy, aby si promluvil s vedením. Tam mu vysvětlili, že tento úkon je součástí školního programu.

„Pokud chtějí, aby děti měly více znalostí o Islámu, tak ať hovoří o tomto náboženství a o jeho dějinách," domnívá se Brit.

Jak uvádí list, dívka musela úkol odevzdat v daný termín.

„Považujeme za velmi důležité učit naše žáky o různých náboženstvích a kulturách. Zabýváme se tím v průběhu celého školního roku," vysvětlila ředitelka školy.

Domácí úkol vyvolal nespokojenost velkého počtu uživatelů sociálních sítí, uvádí list. Jeden z nich například napsal: „Zajímalo by mě, zda by dokázali jít do muslimské školy a požádat děti, aby napsaly dopis rodičům o tom, jak konvertovaly ke katolicismu. Velmi o tom pochybuji.

Zdroj: snews.com