Turecko vydalo zmocnění k válce, a pak tvrdí, že to není vyhlášení války se Sýrií Den po parlamentním zmocnění, aby Turecko vedlo vojenské útoky uvnitř Sýrie, tedy kroku odpovídajícímu vyhlášení války, začíná útok na Sýrii přesně podle strategie koncipované neo-konzervativním Brookingským institutem k dosažení změny režimu. Následně po minometném útoku, který ve městě na jihovýchodě Turecka Akcakale zabil pět lidí, což je útok, o němž se spekuluje, že byl proveden vzbouřenci z FSA pod falešnou vlajkou, reagovalo Turecko bombardováním vojenských postavení poblíž pohraničního města Tel Abyad – čímž zabili několik syrských vojáků.

Dokonce i New York Times uznal, že ten původní útok na Turecko mohl být velice snadno prací „rebelů bojujících za svržení prezidenta Bashara al-Assada.“

Poté, co Turecko pokračovalo ve svých  útocích uvnitř Sýrie dnes brzy ráno se parlament této země sešel, aby poskytl zmocnění k „vojenským přeshraničním operacím v Sýrii,“ ač turecký místopředseda vlády Besir Atalay trval na tom, že tyto akce nepředstavují válečný akt.

Tak zatímco turecko si dalo zmocnění a provádí vojenské útoky uvnitř Sýrie a zabíjí syrské vojáky, ani nemluvě o poskytování velitelství, výcviku, financování a vyzbrojování militantů k provádění teroristických útoků uvnitř Sýrie, turečtí političtí vůdci současně tvrdí, že nejsou ve válce se Sýrií.

Je to úplně stejně směšné jako ve scénách Útoku z Marsu, kde mimozemšťané vyhlašují: „Neutíkejte, my jsme vaši přátelé,“ zatímco bombardují a ničí město. Turecko se zapojuje do zástupné války proti Sýrii už měsíce a jen to povýšilo na plnocenný vojenský útok vedený tureckými silami.

Mezi tím Izrael odvádí vojenskou pozornost Sýrie jinam, když dohlíží na shromažďování vojsk na Golandských výšinách, Izraelem kontrolované planině, z níž je přehled nad jižní Sýrií. Poté, co muži, kteří mohou být jako syrskými vojáky, tak protivládními rebely, byli spatřeni, jak do této oblasti vstupují, Izrael evakuoval turisty a posílil bezpečnost v této oblasti.

Souběh turecké agrese na syrských hranicích a izraelských manévrů k uzavření Golandských výšin je důležitý, protože ten přesně zrcadlí jeden z plánů koncipovaných už před měsíci neo-konzervativním Brookingským institutem, který byl konstruován k vytvoření záminky ke změně režimu v Sýrii.

Už v březnu 2012 článek nadepsaný Záchrana Sýrie: Stanovení voleb ke změně režimu od Brookingského institutu, široce uznávaného jako ten nejvlivnější mozkový trust ve Spojených státech, nastínil svůj plán na využití humanitárních obav jako vyfabrikovaného ospravedlnění k vedení agresivní vojenské intervence do Sýrie.

Tato zpráva odhaluje, jak by měla turecká a izraelská agrese být v souběhu, aby vykrystalizovala do začátku konce Assadovy vlády.

„Izrael by mohl umístit síly na Golandské výšiny do jejich blízkosti a když by to dělal, mohl by odvést režimní síly od potlačování povstání. Tohle rozmisťování by mohlo vyvolat strach v Assadově režimu z více válečných front, zvláště když by Turecko bylo ochotno udělat to samé na svých hranicích a když by syrská opozice byla zabezpečena trvalým zásobování zbraněmi a výcvikem. Takováto mobilizace by možná syrské vojenské velení mohla přesvědčit, aby sesadili Assada, aby zachránili sami sebe. Obhájci tohoto tvrdí, že dodatečný tlak by mohl vychýlit uvnitř Sýire rovnováhu proti Assadovi, pokud i další síly by byly řádně propojené,“ uvádí tato zpráva na straně šest.

Oba tyto faktory, jak izraelské rozmisťování na Golandských výšinách, tak turecké nepřátelství při pohraničních akcích , teď běží v plném proudu.

„Okamžitý turecký neodůvodněný akt vojenské agrese spolu s reflexivním odsouzením od USA nese všechny průvodní znaky zrežírované události – nebo přinejmenším pokusu o oportunisticky hyenistické kořistění z izolovaného incidentu k falešnému protlačování kolektivní geopolitické agendy Západu,“ píše Tony Cartalucci.

„Sýrie jasně nemá žádný zájem na ohrožování bezpečnosti Turecka, ani žádný důvod k útoku na turecké území, což by určitě NATO poskytlo záminku, kterou hledá k přímé intervenci v zastoupení svých neúspěšných teroristických náhradníků.“

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: infowars.com

]]>