Některé věci se nikdy nemění. Zrovna, když angažovaní občané pátrající po odpovědích záhady obklopující smrt 35. prezidenta Spojených států věřili, že se už dostanou blíže k pravdě, tak se zákonům vymykající CIA rozhodla nedbat příkazů vlády a „náhodou“ zmizí složky Lee Harvey Oswalda, které měly být zveřejněny. Ta oficiální povídačka, že osamělý bývalý mariňák jménem Harvey Oswald zavraždil JFK, je vášnivě zpochybňována a angažovaní občané věřili, že zveřejnění této složky CIA nakonec tu dlouho se táhnoucí, leč hroutící se oficiální povídačku, konečně vyvrátí.


Ukázalo se ale, že CIA nedopustí, aby k tomu došlo. Pravda a transparentnost jsou pro Washington DC to samé jako sluneční svit a kříž pro Drákulu. 

TFTP hlásí: Na všechny dostupné dokumenty od všech vládních orgánů se vtahuje zákon z roku 1992 O sbírce dokumentů o Kennedyho zavraždění, podle něhož mají být zveřejněny 26. října 2017. Ale historie se zase opakuje, Centrální zpravodajská agentura nemůže zveřejnit celý svazek dokumentů o Oswaldovi známý jako „svazek 5“.

Jak hlásí Sputnik, ze zveřejnění 3 810 dokumentů CIA a FBI o této vraždě z července od Revizního výboru dokumentů o vraždě už vypadla celá řada odhalení, po kterých badatelé o JFK lačně skočili a nadšeně je publikovali. Např. starosta Dallasu v době vraždy Kennedyho, Earle Cabell byl v 50. letech agent CIA, a jeho bratr Charles Cabell byl až do roku 1962 vysoce postavený důstojník CIA.

To říjnové zveřejnění dychtivě očekávali všichni ti, co hledají odpovědi. Avšak díky buď záměrnému zašantročení těch dokumentů, nebo šikovně načasované zázračné nešťastné náhodě celý ten svazek možná nikdy nespatří světlo světa.


Uvnitř vojenského letiště v sídle ústředí CIA Langley je kancelář známá jako Bezpečnostní kancelář. Bezpečnostní kancelář udržuje svůj vlastní přísně tajný archiv známý jako Kancelář držby bezpečnostních archiválií a to je oddělený archiv od daleko častěji používaného archivu této agentury využívajícího objektu ležícího v Alexandrii ve VA známého jako Ústředí archivace evidence agentury.

Ještě v roce 1977 byla celá ta kolekce 7 svazků dokumentů nedotčená, když ji zkontroloval Russ Holmes z Kanceláře generálního rady a uvedl, že ta série 7 svazků je celá nedotčena, kdy nechybí žádné složky. Ale když byla CIA požádána, aby vydala svazek dokumentů o Oswaldovi, který měl být při tomto atentátu střelcem, tak to vypadalo, že agentura už začíná házet klacky pod nohy a dělat z toho hru krabičky, jak uvedl nezávislý vyšetřovatel Malcolm Blunt.

Blunt to házení klacků pod nohy popisoval:

Tomu ohromnému pátrání CIA se nepovedlo vyhrabat bezpečnostní složky Oswalda a Revizní výbor dokumentace k atentátu (AARB) zůstal o jejich existenci neinformován. Informován nebyl do roku 1997, kdy zaměstnanec ARRB o tento důkaz zakopl, i když dvě předchozí vyšetřování Kongresu k těmto dokumentům měla přístup, když je tehdy CIA „objevilo“.

AARB nakonec tuto 7 svazkovou sadu dokumentů o Oswaldovi v roce 1998 dostalo, ale zaměstnanci rychle zjistili, že v ní jeden svazek chyběl – svazek 5.

Agentura nabídla vysvětlení, že svazek 5 mohl být třeba sloučen se Svazkem 4 nebo se Svazkem 6. Nakonec však agentura podle Blunta dospěla k závěru, že ten Svazek 5 Oswaldových bezpečnostních složek asi nikdy neexistoval.


A tak byl rok 2017 rokem očekávání pro konspirační teoretiky o JFK, kdy čekali na zveřejnění všech svazků obklopujících vraždu jednoho z nejmilovanějších prezidentů této země. Jedna skupina známá jako Občané proti politickým atentátům si brousí zuby, jak se dostane ke svazku 5 a k dalším. Věří, že oficiální vládní povídačka je plná děr a je třeba ji vyšetřit.

Mnoho z jejích členů jsou právníci, a jak referoval TFTP, touží očistit Oswaldovo jménu od všech možných obvinění ze zločinů.