Za necelých čtrnáct dnů více než 70 000 lidí podepsalo petici obviňující miliardářského investora George Sorose z rozvracení USA a požadující, aby jeho spřaženci byli prohlášení za „domácí teroristy“ a aby mu byl zabaven majetek. Petice byla spuštěna 20. srpna na petiční webové stránce Bílého domu a v pondělí už získala více než 70 500 podpisů. Pokud dosáhne hranice 100 000 podpisů do 19. září, bude Bílý dům muset poskytnout formální odpověď.


Tvůrci této petice z webové stránky ‚My lid‘ říkají, že Soros se „zlovolně“ pokouší o destabilizaci a i jinak páchá rozvratnou činnost proti Spojeným státům a jejich občanům.“ Aby těchto cílů dosáhl, tvrdí autoři, „vytvořil Soros četné organizace s jediným účelem uplatňovat Alinského model teroristické taktiky ke zničení vlády USA.“

„Alinského model“ je zmínkou o americkém komunitním organizátorovi a spisovateli Saulu Alinském. Ten ve své knize ‚Pravidla pro radikály‘ vytýčil 13 pravidel pro politický zápas za uchvácení moci.

Tato petice vyzývá ministerstvo spravedlnosti, aby „George Sorose a všechny jeho organizace a příslušníky personálu okamžitě vyhlásilo za domácí teroristy veškeré jeho osobní bohatství a aktiva i to patřící jeho organizacím zkonfiskovalo podle zákona o Zabrání občanských aktiv.“


K dalším nedávným vysoce profilovaným peticím, patří ta, která už třikrát překročila ten 100 000 práh, co amerického prezidenta Donalda Trumpa vyzývá, aby aktivistickou skupinu Antifa prohlásil za teroristickou organizaci, a tuto obviňuje z násilností při demonstracích a z podněcování k zabíjení policistů.

Avšak Bílý dům od té doby, kdy Donald Trump v únoru převzal úřad, ponechal už skoro tucet peticí bez odpovědi a uvažuje, že tuto službu zruší.

George Soros je maďarsko-americký miliardář, jenž je podle Forbes s čistým bohatstvím 25 miliard $ 33. nejbohatším člověkem světa. Tento 87 letý investiční těžkotonážník je za spoustou organizací a projektů, z nichž některé jsou už roky terčem kritiky. Jeho Nadace otevřené společnosti je spolu s Americkou pomocí a s Národní nadací pro demokracii obviňována z rozdmýchávání barevných revolucí za účelem instalace vlád přátelských k USA počínaje Srbskem v roce 2000 až po Ukrajinu v roce 2014.

Zdroj: rt.com