Výzkumy od Pew ukazují, že Izrael pomohl zinscenovat útoky z 11. září jako projekt islamofobie za účelem výměny komunismu, jakožto hlavní globální hrozby, „islámským terorismem“, jakožto nové globální hrozby. Podle politického komentátora Kevina Barretta umožnily útoky z 11. září 2001 Tel Avivu a jeho spojencům, aby dále postoupili se svou agendou Nového světového řádu (New World Order).


Presstv.ir hlásí: 

Výzkumy  Pew ukazují, že téměř tři čtvrtiny amerických muslimů Trumpa vnímají jako k nim nepřátelského.

Šedesát čtyři procent těch, co se projevují více rozlišující muslimskou identitou, jako pokrývkou hlavy žen, uvedlo, že v poslední době zažili určité formy diskriminace, a téměř polovina z nich říká, že měli stejné problémy i loni, když se s nimi zacházelo s nedůvěrou, hrozili jim a pokřikovali na ně urážlivými názvy.

„Trump se do úřadu svezl na vlně islamofobie, kterou sám pomohl zvýšit,“ řekl Barrett. „Tato islamofobie byla od útoků 11. září 2001 základem soudržnosti americké politiky.“

Tento analytik argumentoval, že Izrael, USA a jejich spojenci zinscenovali „propagandistickou operaci“  11. září a využili ji jako záminky k výměně někdejšího komunismu novým terorismem jako „příštím velkým nepřítelem civilizace.“

„11. září byl tedy součástí projektu na vytvoření mezigenerační a v podstatě trvalé nenávisti amerického obyvatelstva k muslimům a taková byla nová orientace Západu,“ uvedl Barrett.