Osm lidí utrpělo v neděli večer zranění během střelby před mešitou v jihofrancouzském městě Avignon. Podle prvních zjištění zřejmě nešlo o teroristický útok, ale o vyřizování si osobních účtů mezi mládeží. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na zdroj blízký vyšetřování a na regionální tisk. Dvou z osmi zraněných převezeno do nemocnice.


K incidentu došlo v momentě, kdy z Avignonské mešity vycházeli věřící, kteří však podle všeho nebyly zamýšleným terčem střelby. Svědci hovoří o dvou ozbrojencích se zakrytými tvářemi, z nichž jeden začal střílet. Oba pak z místa činu uprchli.

Zranění utrpěly čtyři osoby, které se nacházely přímo před mešitou. Zbylí čtyři lidé – členové jedné rodiny – byli zraněni v zhruba 50 metrů vzdáleném bytě, kde je zasáhly úlomky střel.

Podle regionálního deníku La Provence policie případ nevyšetřuje jako teroristický útok, ale má podezření, že šlo o vyřizování účtů mezi místní mládeží.

Francie zůstává – po sérii krvavých teroristických útoků z posledních let – ve stavu vysoké pohotovosti. Policie minulý čtvrtek zatkla muže, který se pokusil vrazit autem do davu před mešitou na pařížském předměstí Créteil. To se mu však nepodařilo, protože před mešitou byly rozmístěny bariéry, takže nikdo neutrpěl zranění.




Loading...