Pár slov úvodem: Kdo je Steve Pieczenik? Pieczenik sloužil jako asistent zástupce ministra zahraničí pod Henry Kissingerem, Cyrusem Vancem a Jamesem Bakerem. [1] Jeho expertíza zahrnuje zahraniční politiku, mezinárodní management krizí a psychologické válčení. [2] Sloužil prezidentským administrativám Geralda Forda, Jimmyho Cartera, Ronalda Reagana a George H. W. Bushe ve funkci deputy assistant secretary (asistent zástupce ministra zahraničí). [3] Je také členem CFR [4] (Rada pro mezinárodní vztahy), byl napojen v profesionální kapacitě jako psychiatr na Národní institut duševního zdraví. [5]


Pieczenik také dříve konzultoval pro Institut Spojených států pro mír a pro RAND Corporation.[ 6 ]

Steve Pieczenik se také osobně podílel na únosu a zavraždění italského ex-předsedy vlády Alda Mora v roce 1978 Rudými brigádami. [ 7, 7]

Do dnešního dne Pieczenik odmítl o incidentu svědčit před italským parlamentem a zůstává na seznamech smrti mnoha organizací. V roce 1977 žurnalista a držitel Pulitzerovy ceny Mary McGrory popsal Pieczenika jako „jednoho z nejvíce ‘brilliantně kompetentních’ lidí na poli terorismu.“ [ 8]

Jak už jste asi pochopili, Steve Pieczenik je velmi seriózní člověk, který za svůj život udělal mnoho velkých činů – ať už jedním směrem, nebo druhým. Také je vám už asi jasné, že Steve Pieczenik má svojí vlastní agendu, a jeho slova je třeba brát velmi opatrně. I tak se od něj ale můžeme dozvědět spoustu užitečných věcí – jak z toho, co říká, tak z toho, co neříká. Nedůvěra a podezřívavost je nepochybně na místě. Přesto je to jediný člověk, který před 11 lety veřejně prohlásil, že Usáma Bin Ládin je mrtvý, a že jeho smrt bude „použita“ v politicky příhodnou chvíli. [ 9]

Má značnou síť kontaktů napříč armádou a tajnými službami, díky čemuž byl schopen dávat Infowars.com přesné informace o různých aktech odehrávajících se na pozadí. Také to je člověk, který veřejně jmenoval funkcionáře Spojených států zúčastněné v organizování teroristických útoků 11. září 2001 a prohlásil, že pokud dostane příležitost promluvit pod přísahou před slyšením kongresu, usvědčí je. Pochopitelně nemluví jen sám za sebe – to, co ve skutečnosti říká, je, že lidé, pro které dělá víceméně mluvčího, pokud dostanou příležitost, budou ochotni poslat některé inkriminované aktéry 11. září za mříže. Lidé, kteří za Pieczenikem stojí, jsou jakousi příčetnější, někdo by možná řekl kompetentnější frakcí ve vojensko-inteligenčním systému Spojených států – lidé, kteří se neženou do třetí světové – to ale ještě neznamená, že jsou to nějací dobráci. Steve Pieczenik také veřejně prohlásil, že Ameriku není možné zachránit bez zrušení CIA. O CIA také řekl, že se nyní skládá z 80% ze žoldáků. Během svého života svrhával vlády a prováděl spoustu dalších věcí – řekněme na velmi vysoké úrovni. Nedávno také osobně konfrontoval předsedu generálního štábu armády Spojených států Dempseyho, který krátce na to prohlásil, že pokud Izrael zaútočí, svět nemá vinit Spojené státy – čímž dal Izraeli jasně najevo, že se do konfliktu nechce nechat zatáhnout. Steve Pieczenik byl také použit Tomem Clancym jako základ pro jeho postavu Jacka Ryana z Patriot Games. Cointelpro? Hrdina? Člověk pohybující se v šedé zóně?

Tady máte názor skutečného vysoce postaveného špióna:

[quote align="center" color="#999999"]

Pieczenik říká, že Izraelci, Saudové a neokonzervativci stáli za útoky z 11. září – obvinění, které bylo vyřčeno mnoha lidmi zabývajícími se výzkumem incidentu.

Vzhledem k důkazům o zapojení Mossadu do útoku na USS Liberty 8. června, 1967, který zabil 34 amerických námořníků, Pieczenikovy komentáře nepřijdou mnoha Američanům jako velké překvapení.

Chci, aby Netanjahu “začal říkat pravdu o zapojení Izraele do 11. září” řekl Pieczenik. “Přes 134 agentů Mossadu bylo zadrženo 11. září. FBI je pochytala a vyslechla. Byli v 11. září jasně zapojeni s pákistánskou ISI a saudskými tajnými službami.”

A co se týče Libyjského velvyslance Spojených států, Christophera Stevense: byl zavražděn kabálem Izraele, Saudské Arábie a sionistických neokonzervativců, řekl Pieczenik.

“Zdroj v Pentagonu mě informoval, že vzdálenost mezi libyjským velvyslanectvím, kde se velvyslanec nacházel, a místem, kde byli protestující, byla příliš velká – a k tomu ta o dva dny zpožděná reakce (Poznámka redakce: O chystaném útoku se vědělo dva dny předem, ale nebyla podniknuta žádná akce, která by tragédii zabránila – takzvaný ‘stand-down’) . . ., jednoduše řečeno, [ vrahové Stevense a tří dalších zaměstnanců velvyslanectví] byli profesionálové, a byli na jeho zavraždění připraveni,” řekl, a dodal “se souhlasem ze Saudské Arábie.”

“Saudská Arábie a Izrael jsou dvojčata. … Není možné oddělit Izrael od Saudské Arábie, nebo Saudskou Arábii od Izraele. Jejich společná minulost se táhne zpět až k 11. září,” pokračoval Pieczenik.

Pak je tu téma zabití údajného mozku, který měl stát za 11. zářím, Usámy Bin Ládina. Dle Pieczenika, svědectví Admirála Williama McRavena a prezidenta Obamy ohledně Bin Ládinovy smrti v Pákistánu je jen další “naprostou lží.”

“Pak se dostáváme k problému Usámy Bin Ládina, o kterém Obama lhal veřejnosti, když řekl, že byl zabit speciální jednotkou Seal Team 6,” prohlásil Pieczenik. “Admirál McRaven lhal – naneštěstí opakovaně – jinak celkem dobrý admirál, ale ať už k tomu má jakýkoliv důvod, opakovaně trvá na tom, že Seal Team 6 zabil Usámu Bin Ládina.”

Pieczenik řekl, že Bin Ládin již byl dávno mrtev (zemřel krátce po 11. září na smrtelné selhání ledvin), a McRaven to ví.

Jména těch, které Pieczenik nazývá “neokonzervativnímy chicken-hawky (Poznámka redakce: v překladu kuřecími jestřáby – což znamená zbabělci, kteří za sebe posílají bojovat a umírat jiné)” jsou “Paul Wolfowitz, Elliot Abrams a Michael Chertoff.”

Dodává, že “Chernoff, Chernoff Group, není ničím jiným, než krytím pro CIA a FBI, řízená Charlesem Allenem, bývalým agentem CIA.”

Dle Pieczenika stály tajné služby Spojených států za povstáním v Libyi, zavražděním libyjského prezidenta Muammara al-Kaddáfího, a nyní za zabitím libyjského velvyslance Spojených států Christophera Stevense. (Poznámka redakce: 48 hodinová prodleva, během níž nebylo pro zabezpečení velvyslance nic podniknuto)

“Proč tento konkrétní velvyslanec,” pokládá Pieczenik rétorickou otázku. “Myslím, že je velmi důležité, aby tomu vaše posluchačstvo porozumělo . . . Stevens byl ‘Arabista’. . . ”

Pieczenik dále vysvětluje, že takzvaní ‘Arabisté’ jsou experti na arabskou kulturu, jazyk a historii – a takoví profesionálové ministerstva zahraničí představují hrozbu pro pokračující propagandu Izraele v jeho dlouhotrvající snaze o vyvolání sympatií.

Dle Pieczenika však Izrael není žádným kamarádem Ameriky.

“Z geopolitického úhlu pohledu je Izrael strategickou přítěží a byl strategickou přítěží víc než posledních 20 let. Od roku 1968 nám nebyl Izrael k ničemu dobrý, vyjma toho, že nám kryl východní, jižní a severní křídlo před Sovětským svazem,” řekl Pieczenik. [/quote]

Zdroj: thestockmarketwatch.com, zpracováno:  reformy.cz