DAMAŠEK, SÝRIE (2:00 RÁNO) – Izrael nejspíš vede přímé vojenské rozhovory s veliteli džihádistů v provincii Kunejtra, s nimiž teď zřídili společnou válečnou místnost k probíhající pohraniční ofenzivě proti Syrské arabské armádě (SAA). Předtím toho dne v očekávání dohodnutých podpůrných izraelských náletů frakce Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) a Svobodná syrská armáda (FSA) zaútočily na pozice SAA kolem města Baath, přičemž překonaly řadu kontrolních bodů, což vedlo v sobotu odpoledne až k zabrání oblasti Mashtal Al-Zohor.


Večer se však SAA ve městě Baath přeskupila a mobilizovala všechny své vojenské kapacit k rychlé proti-ofenzivě, během níž si vládní vojska během pár užila zabírání všech ztracených pozic, takže džihádistické militanty zahnala zpět do jejich výchozích pozic.

Během těchto potyček zůstalo na bojišti mrtvých nejméně 20 džihádistů i se zničením 1 tanku a 1 kusu další techniky, řekl Al-Masdar News vojenský zdroj.

Při těchto vlnách vzbouřeneckých útoků a následných proti-ofenziv SAA pálily do nepřátelských džihádistů z pozadí jednotky syrské dělostřelecké podpory.