Ruský stíhací letoun Su-27 byl poslán do vzduchu, aby zachytil cíl nad neutrálními vodami Baltského moře. Ukázalo se, že tímto cílem je americké průzkumné letadlo RC-135, uvedli na ruském ministerstvu obrany. „19. června ruské prostředky kontroly vzdušného prostoru nad neutrálními vodami Baltského moře zaznamenaly vzdušný cíl, který se pohyboval směrem ke státním hranicím Ruské federace.


Pro zachycení tohoto cíle do vzduchu byl poslán stíhací letoun Su-27 ze skupiny sil protivzdušné obrany Baltského loďstva, který jej po přiblížení identifikoval jako americký průzkumný letoun RC-135," uvádí se ve zprávě.

Ruské ministerstvo obrany podotklo, že během doprovodu americké letadlo se pokusilo přiblížit ke stíhačce Su-27 a uskutečnilo provokační obrat. Ruský pilot na tento manévr reagoval a pokračoval dále v doprovázení průzkumného letounu, dokud nezměnil kurz letu a nevzdálil se od ruských hranic.

Deset minut po události s americkým průzkumným letounem do oblasti Baltského moře vstoupil další letoun RC-135, který byl opět zachycen stíhačkou Su-27, uvedli na ruském ministerstvu obrany.

Na ministerstvu podotkli, že všechny lety ruských stíhaček nad neutrálními vodami Baltského moře probíhají v přísném souladu s mezinárodními pravidly.

Zdroj: zerohedge.com

Loading…