USA vedená, tzv. anti-teroristická koalice údajně sestřelila letoun Syrských vládních sil. Reuters hlásí, že Syrská arabská armáda oznámila, že letoun byl sestřelen na jižním venkově Raqqa, když se účastnil náletů na konvoj ISIS. Pilot zůstává nezvěstný. Prohlášení vydané Syrským generálním velitelství Armády a Ozbrojených sil:


Mezinárodní aliance (IAAF) se dnes odpoledne přihlásila k útoku na jeden z našich tryskových bitevníků v oblasti Rusafa v jižním okrese Rifqa, když prováděl bojovou misi proti organizaci hlásící se v této oblasti k teroristům, což vedlo pádu tohoto letadla a ztrátě pilota.

Tento nestoudný útok potvrzuje mimo jakoukoliv pochybnost, že americkou pozicí je podpora terorismu, což vede k pokusům ovlivnit schopnosti Syrské arabské armády, aby byla spolu se svými spojenci jedinou efektivní silou k prosazení svých legitimních práv bojovat proti terorismu na území své vlasti, zvláště když tento útok přichází v době dosahování úspěchů. Když Syrská arabská armáda a její spojenci dosáhli jasného pokroku v boji s organizací hlásící se k terorismu, která je porážena v syrské poušti v útocích z několika směrů.

To rovněž potvrzuje existenci koordinace mezi Spojenými státy americkými a organizacemi zastánců terorismu a odhaluje to zlovolné záměry Spojených států amerických při správě jejich investic do terorismu, pomocí něhož chtějí dosáhnout cílů umožnit realizaci americko-sionistického projektu v tomto regionu.

Generální velitelství Armády a Ozbrojených sil varuje před závažnými důsledky tohoto nestoudného útoku na protiteroristické úsilí a ujišťují, že takovéto útoky je neodradí od jejich odhodlání a to je odhodlání pokračovat ve válce proti teroristickým organizacím a skupinám spojovaným s nimi a nastolit bezpečnost a stabilitu na celém území syrské arabské republiky.

Damašek, 18 června 2017

Generální velitelství Armády a ozbrojených sil




Loading...