Theresa May zopakovala po nedělním londýnském teroristickém útoku na mostě svůj vlastní slib zakázat v Británii webové stránky alternativních médií. Podle ministerské předsedkyně by se měly rozjet nové tvrdé internetové regulace po celé Evropě, které zabrání přístupnosti ‚extremistických názorů‘ na internetu. Independent hlásí:


„Nemůžeme těmto ideologiím ponechat bezpečný prostor, který potřebují, aby si vyrůstaly – ale přesně to internet dělá spolu s těmi velkými společnostmi poskytujícími internetové služby,“ řekla paní May.

„Potřebujeme spolupráci se spojeneckými demokratickými vládami, abychom dosáhli mezinárodní dohody, která kyberprostor zreguluje tak, aby se zabránilo extremismu i plánování terorismu.“

Tato výzva byla jedním z nosných témat projevu paní May po tomto útoku. Ministerská předsedkyně rovněž řekla, že Británie byla k extremismu příliš tolerantní a že „pluralistické“ britské hodnoty musí být postaveny jako nadřazené.

Varovala, že v „hrozbách, kterým čelíme,“ je nový trend a že ač poslední tři teroristické útoky v Británii nebyly spojeny „společnou sítí“, tak „byly vzájemně provázané jednotnou ideologií zla islamistického extremismu.“

Konzervativní manifest se zaříkává, že zreguluje internet včetně toho, že poskytovatele internetu donutí, aby se účastnili honiček na extremisty a ztížili přístup k pornografii.