Reprezentantka Tulsi Gabbard pokárala Trumpovu administrativu, že prodává zbraně ISIS a al-Kaidě, čímž pokračuje ve stejné tradici, jako předchozí administrativa. Trumpova nová zbrojní dohoda se Saúdskou Arábií za 460 miliard $ zařídí, že se USA zaplacené zbraně dostanou do rukou teroristických skupin jako ISIS a al-Kaida – o čemž Tulsi Gabbard tvrdí, že je přesně to, co americký hluboký stát chce.


Tato kongresmanka předtím po návratu z mise do Sýrie sloužící ke zjištění utajovaných fakt prohlašovala, že Obamova administrativa přímo financovala ISIS a Al-Kaidu.

Gabbard v rozhovoru se CNN tvrdila, že získala důkaz, že americká vláda financuje teroristy, aby tím potajmu protlačovala svou středovýchodní agendu.

Jacku Tapperovi říkala, že Syřané „projevovali radost a potěšení, když viděli Američanku kráčet po jejich ulicích.“ Chtěli ale také vědět, „proč jsou to Spojené státy, jejich spojenci a další země, kdo poskytuje podporu teroristickým skupinám jako Al-Nusra, Al-Kaida a ISIS a dodává jim zbraně, když jsou to ty, kdo v poli znásilňují, unáší, mučí a zabijí Syrský lid?“

„Ptali se mě, proč zrovna Spojené státy podporují tyto teroristické skupiny, které ničí Sýrii – když to byla Al-Kaida, kdo 11.9 zaútočil na Spojené státy, nikoliv Sýrie.“

Tato vyhlášení kongresmanka se v sobotu uchýlila na Twitter, kde kárala Trumpovu administrativu za její pokrytectví, kdy o terorismu mluví tvrdě, zatímco ty samé teroristy, o kterých tvrdí, že s nimi bojuje, naopak financuje.




Loading...