Jen 23 raket z torpédoborců amerického námořnictva doletělo do syrské letecké základny Šajrát, kam upadlo dalších 36 není známo, prohlásil na brífinku tiskový mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. „Sedmého dubna v periodě od 03.42 do 3.56 moskevského času byl proveden masivní útok z vod Středozemního moře z oblasti ostrova Kréta ze dvou torpédoborců námořnictva USA (Ross a Porter), bylo vypáleno 59 okřídlených raket Tomahawk na syrskou leteckou základnu Šajrát.


Podle informací ruských prostředků objektivní kontroly doletělo do syrské letecké základny celkem 23 raket. Místo pádu 36 okřídlených raket není známo," prohlásil.

Konašenkov zdůraznil, že v důsledku úderu byl zničen sklad technického zabezpečení, učební korpus, jídelna, šest Migů-23, které se nacházely v opravárenských hangárech a také radiolokační stanice.

V noci na pátek informoval americký prezident Donald Trump, že se rozhodl provést raketový útok na letiště v Sýrii, z něhož byl údajně proveden chemický útok. Pentagon prohlásil, že cílem raketového útoku bylo letiště Šejrát v provincii Homs. Informuje se, že útok byl proveden raketami s plochou dráhou letu, které se nacházely na palubách lodí amerického námořnictva. Podle informací Pentagonu bylo celkově vypáleno 59 raket.

Zdroj: snews.com

Loading…