V Rusku vyvíjejí novou hyperzvukovou raketu s plochou dráhou letu Cirkon, píše The Daily Mail. Je s to vyvíjet rychlost na 7,4 tisíce kilometrů za hodinu, což značně přesahuje kapacity protiraketové obrany britské flotily a činí útočné letadlové lodě Velké Británie v podstatě neužitečnými, píše list. Rusko vyvíjí hyperzvukovou okřídlenou raketu, která dokáže jedním zásahem potopit moderní britskou letadlovou loď, informuje The Daily Mail. Raketa Cirkon dosahuje rychlosti asi 7,4 tisíce km za hodinu.


Moderní prostředky PRO britské flotily jsou přitom s to sestřelit střely, jež se pohybují s největší rychlostí 3,7 tisíce km za hodinu, což znamená, že jsou v podstatě neužitečné proti nové ruské zbrani, připomíná list.

Britské letadlové lodě se budou muset vyhýbat těmto raketám, pokračuje The Daily Mail.

A pak nestačí letadlům a vrtulníkům palivo, aby dosáhly cíle, vykonaly úkol a vrátily se na palubu lodě. Znamená to, že samotný tento oddíl ztrácí smysl, píše list.

„Pro nadvodní plavidla je obrana před hyperzvukovými střelami obtížným úkolem," poznamenal vojenský expert Peter Sundeman.




Loading...