Tony Rooke dnes vyhlásil morální vítězství poté, co jej soud v Británii odsoudil k podmínce, i když odmítl platit své licenční poplatky BBC. Více než 100 přívrženců, někteří až z Dánska a Norska, před budovou soudu skandovalo, zatímco lidé od nezávislých médií si ten dav fotografovali a prováděli interview. Činitelé soudu si pro tento případ zajistili největší soudní síň, ale nestačilo to a zjistili, že více než 50 lidí se dovnitř nevešlo. Tony řekl: „Jsem za tu podporu hluboce dojatý a nesmírně vděčný.“ Požádal, aby přinejmenším jedna osoba převzala v té kampani štafetu, a odmítla platit nebo přistoupila k dalším právním akcím – viz níže.


Rooke argumentoval, že reportáže BBC o teroristických útocích 11.9 v New Yorku byly tak překroucené, že zakládaly skutkovou podstatu poskytování pomoci a útočiště neznámým teroristům, kteří v roce 2001 zničili ty tři budovy Světového obchodního centra. Ty dva unesené letouny narazily do proslulých Dvojčat a i třetí budova WTC7 se později toho dne zhroutila. Těchto útoků bylo použito jako záminky pro desetiletí válek a pro zavedení opatření policejního státu ve všech zemích NATO. Těm osobám, z Bílého domu a ze CIA, které selhaly při zabránění 11.9, byly uděleny ohromné osobní výhody.

Ta oficiální povídačka o 11.9 byla americkými médii protlačována už minuty po prvním nárazu a zakládá se na anonymních zdrojích v Bushově Bílém domě. I přes hromady nových důkazů, které v následujících letech vycházely na světlo, se ta povídačka nikdy nezměnila a trvá na tom, že k této destrukci došlo výhradně proto, že se to povedlo bandě muslimských fanatiků, kterým se nedostalo žádné pomoci, a že tyto zorganizoval notorický známý Usáma bin Ládin, který, jak se přiznává, býval agentem CIA. Muž označený za Usámu bin Ládina byl americkými silami v Pákistánu před dvěma lety dopaden, usmrcen a shozen do oceánu.

Skeptici říkají, že kolaps WTC7 musel být výsledkem něčeho víc, než jen omezeného požáru a poškození od Dvojčat zasažených dvěma unesenými letadly. Argumentace se točila kolem rychlosti zhroucení. V BBC seriálu Konspirační složky, který potvrdil každý aspekt oficiální povídačky o 11.9, bylo uvedeno, že budova se nezhroutila rychlostí volného pádu, ale později byli američtí činitelé nuceni podle video-důkazů přiznat, že k tomu tak došlo.

Ohromná skupina více než 1500 architektů a inženýrů známá jako AE911 říká, že kolaps volným pádem znamená, že u budovy byly odstraněny veškeré podpěry v právě takovém průběhu, k jakému mohlo dojít jen při řízené demolici. Právní argumentací Tonyho Rookeho je to, že když pochybili tím, že nezkorigovali svou dezinformaci o volném pádu a mnohé další pochybné výroky o tomto faktu, tak BBC částečně kryje teroristy, kteří organizovali kontrolovanou demolici WTC7.

BBC rovněž pochybili, když nepublikovali zjištění Richarda Clarkeho, šéfa proti-terorismu v Bílém domě v roce 2001. Clarke před dvěma lety učinil explozivní prohlášení: v týdnech před 11.9 musela být přijata tajná „rozhodnutí“ u CIA, aby zvrátili rozhodnutí činitelů FBI, kteří chtěli určité lidi, kteří se podle oficiální legendy pak dopustili těchto útoků, zatknout. Clarke říká, že kdyby tato rozhodnutí nebyla přijata, k útokům 11.9 by nedošlo. Než Clarke vystoupil na veřejnost, tvůrci programů BBC neochvějně trvali na tom, že to je „konspirační teorie“. Následně pochybili, když tomu nepřikládali žádný význam a zanedbali následná interview s těmi činiteli, kteří jim museli lhát, pokud by měl tedy Clarke pravdu.

Kampaňoví účastníci tady u horshamského magistrátního soudu plánovali další taktiky. Vítězství Tonyho Rooka, k němuž pomohl i advokát Mahtab Aziz, znamená, že BBC musí zodpovědět otázky, ale expertní svědkové včetně dánského docenta Nielse Harrita a nebyli kvůli procedurálním obtížím předvoláni. Nicméně okresní soudce by si mohl přečíst jejich prohlášení ještě před slyšením a vzít je v úvahu.

Podmínečných odsouzení se v politických případech často používá, aby se ukázalo, že obviněný, ač technicky vinný, zastává vyšší morální stanovisko. Tento případ navíc poskytuje štafetový kolík, který mohou zdvihnout budoucí kampanisté. Na druhou stranu Tony, jelikož nebyl odsouzen, tak se nemůže odvolat a nutit soud, aby přezkoumával vysoce pochybné aktivity BBC, jako je vedení propagandy pro CIA.

Teď je pro Tonyho kampaň podstatné, aby přinejmenším jedna další osoba se tohoto štafetového kolíku chytila a odmítla platit licenční poplatky a odvolala se proti jakémukoliv rozsudku. Každý, kdo má zájem, by jej měl kontaktovat na:  rookietone@hotmail.com

Další články k tématu:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: reinvestigate911.org