Politika otevřených dveří vede k masovému umírání migrantů. V rozhovoru pro deník Bild to oznámil to maďarský premiér Viktor Orbán. Kritizoval především evropské lídry, kteří zvou uprchlíky do svých zemí.

Maďarský politik navrhl, aby byli všichni zachránění migranti navráceni zpět do svých zemí, aby se uzavřely hranice a byl vypracován plán na pomoc lidem v jejich zemi.

Maďarský premiér je přesvědčen, že za smrt migrantů ve Středozemním moři mohou evropští politikové, kteří je zvali do svých zemí. V rozhovoru pro Bild také uvedl, že aby se předešlo masovému umírání lidí, je potřeba všechny zachráněné navrátit do Afriky, zabezpečit hranice EU a vypracovat plán pomoci pro regiony, z nichž migranti prchají. Orbán radí, aby v takových regionech došlo k modernizaci a rozvoji ekonomiky s podporou a dohledem dárcovských zemí.

Podle Orbána není migrační politika společným úkolem EU, ale měl by ji každý stát řešit samostatně. „Maďaři se rozhodli, že migraci nepotřebují," řekl. Dále zdůraznil, že německá kancléřka Angela Merkelová nemá právo rozhodovat o tom, kdo může žít v jejich zemi. „Pokud bych se zabýval stejnou migrační politikou jako vaše kancléřka, ještě ten den bych byl zbaven funkce. Maďarský lid, který žil v okupaci desítky let, je velmi citlivý, pokud jde o otázku národní nezávislosti," dodal premiér.

Orbán mimo jiné odpověděl i na otázku: „Kdo představuje větší nebezpečí pro EU — Trump nebo Putin?" Politik trval na tom, že by Evropa měla být opatrná ve všech směrech. Podle něj mají USA zájem o snižování obchodního deficitu s Evropou, aby v budoucnu mohly konkurovat Číně. „Další věcí je Rusko. Pro některé země EU představuje Putin reálnou geopolitickou hrozbu. Právě proto země, jako například Polsko nebo Baltské státy, potřebují od EU a NATO konkrétní záruky bezpečnosti. A je potřeba je poskytnout. Proto už několik let trvám na vytvoření jednotné evropské armády. Pro jiné oblasti, jako například Maďarsko či západní Evropa, taková hrozba neexistuje," podělil se o svůj názor premiér.

Kromě toho maďarský politik vystoupil na obranu svých činů namířených proti miliardáři Georgovi Sorosovi a jeho zdrojům. Orbán jej označil za spekulanta a představitele kasino-kapitalismu, který vynakládá své peníze na podporu migrace.

Premiér trvá na tom, že toto pronásledování nemá antisemitský charakter. „I kdyby byl Soros kýmkoli jiným, postupovali bychom úplně stejně."

Zdroj: snews.com