Vědci spočítali, jak často se evropské domácnosti oddávají „sexu ze slitování“. Zjistili, že nejlépe jsou na tom Češi, kteří souloží alespoň jednou týdně.

Nejhůře jsou na tom Britové a Italové, kteří mohou být rádi, pokud se jim manželka oddá aspoň dvakrát měsíčně, píše The Sun.

Britové a Italové mohou Čechům pouze závidět. Odborníci provedli výzkum, ve kterém hodnotili, jak často muži dostávají „sex ze slitování", tj. když se do toho manželce moc nechce. Z výzkumu vyplynulo, že se v britské domácnosti takto souloží 1,76krát za měsíc, zatímco v Itálii je to pouze 1,12krát. Naopak v Česku se sexu oddávají 4,19krát měsíčně, což je nejvíce v Evropě.

Češi tak předběhli takové země, jako je Francie (2,31krát) nebo Španělsko (3,80krát). Evropský průměr je 2,41krát měsíčně.

Výzkum provedli američtí vědci, kteří se dotázali 915 žen ze 13 evropských zemí. Všechny měly hypoaktivní poruchu sexuální touhy neboli frigiditu. Ta se může v životě dotknout až třetiny žen.

Podle některých odborníků tyto výsledky mohou být spojené s náboženským vyznáním nebo postavením žen ve společnosti. Například britské ženy se mohou cítit nezávislejší, když říkají „ne". Jiní poukazují i na to, že v době „instantního porna" muži přestávají vyhledávat uspokojení u svých frigidních manželek.