Rada West Midlands chce být průkopníkem a namísto klasické kremace chce, aby krematorium bylo schopno zlikvidovat mrtvé pomocí techniky nazývané vodní kremace. Chtěli byste mít dědečka ve sklenici vody? Plán rozpouštění mrtvých do kanalizace způsobil ve Velké Británii šok.


"Je potvrzeno, že ve srovnání s tradiční kremací je vodní kremace šetrnější k životnímu prostředí, protože se uvolňuje méně energie a méně emisí skleníkových plynů," píše se dále v článku.

Redakce Sunday Times zjistila, že společnost Severn Trent nemá žádné právní nebo technické odůvodnění, aby odmítla licenci na kremaci, s výjimkou, že to celé může být považováno za "nechutné“. Odpadní vody ve Velké Británii jsou filtrovány a čištěny před vypouštěním zpět do vodních toků a vodovodů.

„.. To je něco zcela nového ve Velké Británii a máme vážné pochybnosti o souhlasu veřejnosti, že pozůstalí budou transformováni do tekutých lidských ostatků a dále budou v systémech zásobování vodou, nemyslíme si, že se veřejnosti bude tato myšlenka líbit,“ uvedl zdroj ze společnosti Water UK.

Zdroj: pz.cz