Současné průzkumy ukazují potenciální možnost vítězství Emmanuela Macrona, ale zároveň nový průzkum schvalování ukazuje, že to bude stejně pod 50 procent, i kdyby v neděli zvítězil. Nový průzkum veřejného mínění provedený KANTAR Sofres-onepoint odhaluje, že jen 41 procent Francouzů má k tomuto globalistickému kandidátovi důvěru. Ještě více odhaluje to, že ani není nejpopulárnější, neboť zaostává za bývalým prezidentským kandidátem Jean-Luc Mélenchonem, který má v průzkumu 44 procentní schvalování, hlásí Le Figaro.


Macronova čísla stagnují na 41 procentech, zatímco jeho rivalka, kandidátka proti masové migraci Marine Le Pen, je na 29 procentech, ale je na vzestupu.

Ta čísla se rovněž liší podle toho, která věková skupina a příjmová skupina se zkoumá. U důchodců a bohaté podnikatelské elity je populárnější Macron. U voličů nezaměstnaných a z pracující třídy je populárnější paní Le Pen.

Kontrast v přístupu voličů z pracující třídy u obou kandidátů se jasně ukázal, když oba navštívili v Macronově domovském městě Amiens továrnu Whirlpool, která čeká na zavření. Le Pen provedla překvapivou návštěvu této továrny, kde ji pracovníci vítali. Když o pár hodin později dorazil Macron, byl vypískán a vyhnán, neboť se pokoušel vysvětlit, jakou je pro ně globalizace, která odstěhovala jejich pracovní místa do Polska, ohromnou příležitostí. Ve městech jako Calais v severní Francii také Le Pen sbírá podporu mezi muži a ženami pracující třídy, kteří zjišťují, že tradiční průmysl, je zde decimován globalizací a francouzským pracovním právem.