Al Masdar News hlásí: Saúdská Arábie údajně souhlasila, že Izraeli umožní vstup do svého vzdušného prostoru, aby, bude-li to třeba, zaútočil na Írán, hlásila izraelská televizní stanice Channel 2 TV citující nejmenovaného evropského činitele. Tento činitel řekl, že toto je výměnou za „určitý pokrok“ v Palestinské otázce. …


„Saúdové vyhlásili připravenost k přeletům saúdského vzdušného prostoru Izraelským letectvem na trase k útokům na Írán, bude-li jich zapotřebí,“ konstatovala tato zpráva.

„Saúdské úřady ve všech s Íránem souvisejících záležitostech s Izraelem vše koordinují,“ citovali říkat tohoto evropského činitele z Bruselu.

„To není poprvé, kdy byla otázka otevření leteckého koridoru k přímému přeletu do Íránu saúdskoarabskou stranou vznesena,“ řekl RT Tal Pavel z Mezinárodního institutu boje proti terorismu. Uvedl však, že „pravděpodobnost, že by k takové události došlo, je velice nízká.“

Pokud Izrael přijme požadavek „obnovení izraelsko-palestinských mírových jednání,“ tak „tím bude pro snížení napětí na Středním východě uděláno hodně,“ dodal Pavel.

Zdroj: southfront.org