Dnes prezident Obama podepsal zavedení zákona o označování GMO, které je diskriminační vůči více než 100 milionům Američanů.  Zákon nedávno prošel Kongresem a umožňuje firmám a výrobcům k označování potravinářských výrobků obsahujících GMO používat QR kódy, 1-800 čísla a další těžko dostupné technologie místo jasného textu na balení.


Tento zákon rovněž stanovuje nebezpečný precedens přebíjení suverenity jednotlivých států, jelikož mnohé zákony států o označování včetně Vermontu nedávno zavedly zákony o označování GMO, které jsou tímto neplatné.

Skupiny spotřebitelů, potravinové bezpečnosti, farmářů, environemntalistů a náboženská sdružení spolu s několika potravinářskými korporacemi představující statisíce Američanů zákon odsoudily, už když se ten zákon projednával v Kongresu.

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) řekl, že tento zákon zužuje a nejednoznačně definuje „bioinženýrství“, což „nejspíš znamená, že mnoho potravin z GE zdrojů tomuto zákonu podléhat nebude,“ a že „mohou vzniknout obtíže“ s označováním potravin z GE zdrojů podle tohoto zákona. Aktivista občanských práv Rev.