Aliance Houthiů nadále využívá k ničení sil Saúdy vedené koalice v Jemenu balistických střel. 22. prosince dvě balistické rakety Qaher-I zasáhly vojenskou základnu této koalice v provincii Ma’rib a v pohraničním regionu Tawwal, přičemž zabily asi 200 vojáků. „Jemenská balistická raketa Qaher-I zasáhla vojenskou základnu al-Safer v provincii Ma’rib a zabila přes 137 Saúdy vedených agresorů včetně velkého počtu saúdských a súdánských vojáků, pět důstojníků Spojených arabských emirátů, šéfa operační místnosti (vojenské základny Safer) a zahraniční vojenské experty, vypadající, že jsou Američané a Britové,“ cituje v úterý íránská tisková agentura Fars „jemenské“ zdroje.


Tento zdroj dodal, že další raketa zasáhla vojenskou základnu Tawwal v provincii Jizan. Tam bylo zabito nejméně 70 koaličních vojáků a přes 100 bylo zraněno. Tato tisková agentura a její zdroj nebyli k této správě schopni přiložit fotografické doklady nebo videa.

Avšak Saúdy vedená koalice by takovýmito ztrátami trpět i nadále mohla, pokud bude ignorovat balistické střely, které nedávno aliance Houthiů nasadila do služby.

Vidíme, že Saúdy vedená koalice trpí tak těžkými ztrátami na životech, protože saúdské vojenské vedení vojska koncentruje ve velkých táborech, které se stávají snadným cílem balistických střel aliance Houthiů.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]