Syrská arabská armáda (SAA), domobrana Národních obranných sil (NDF) a Hizballáh úspěšně postupují v jižních částech provincie Aleppo. Provládní síly obkličují pozice teroristů ve městě Deir Hafer, když k městu postupují z několika směrů. Rusové mezitím rozbíjí těžce bombardovaná shromaždiště teroristů v regionech Dart Izza, Bashkov, Keshtaar, Kafarina a Azaz. Militanti jsou zabíjeni po tuctech. Zničena byla velká množství zbraní a techniky. Nálety syrského letectva zasáhly pozice teroristů v Jarouf, Ein al-Beida, al-Bab a Anadan.


SAA ve středu zabila vysokého velitele teroristické skupiny "Brigády Thuwar al-Sham" ve strategickém městě Khan Touman. Byl jím Abdul Rahim al-Hamoud dezertovaný podplukovník SAA.

SAA dosáhla důležitého postupu ve velkoměstě Dara'a. Zprávy z pole uvádí, že loajalisté jsou na dostřel od hraničního přechodu Dara'a s Jordánskem, kterému se běžně říká přechod Al-Jamrak. Sporadické srážky mezi SAA a militanty byly pozorovány na okrajích al-Sheikh, Meskeen a Atman.

Militanti ISIS v iráckém Ramadi zničili zdymadlo na řece Eufrat, které provládním silám sloužilo jako most k dalšímu postupu v boji za opětovné dobytí tohoto západními militanty uchváceného města. Byl to poslední most, který udržoval spojení s centrem tohoto města. Ve městě zůstalo tudíž uvězněno asi 300 militantů. Tento týden irácké bezpečnostní síly a místní milice získaly kontrolu nad vojenským komplexem severně od města a obsadily čtvrť Husaybah na východním okraji města. Irácká vojska spolu se spojeneckými dobrovolnickými bojovníky kromě toho vyčistila téměř celou oblast západních čtvrtí Ramadi.