Mark Zuckerberg a jeho žena, Priscilla Chan, v úterý celému světu ohlásili nejenom, že se jim narodila dcerka Max, ale také to, že během svého života darují 99% ze všech svých Facebookových akcií. Tato suma, která je rovna 45 miliardám dolarů, nepůjde celá na charitu.  Alex Kantrowitz z portálu BuzzFeed uvedl, že tato iniciativa Chan Zuckerberg, organizace, na kterou půjde tato částka, je společnost s r.o. s ručením omezeným, není to tedy žádná nezisková organizace. (mluvčí Facebooku potvrdil portálu Tech Insider, že jde o společnost s r. o.)


Tato Chan Zuckerberg iniciativa, která má za úkol “rozvíjet lidský potenciál a podporovat rovnost” bude zcela jistě schopna darovat určitou částku neziskovým organizacím. Také ale bude moci investovat do soukromých společností.

Podle Facebooku bude výdělek z předchozích investicí znovu použit na financování jejich mise.

Mladý pár rozhodne, co bude s penězi, zatím ale uvedl, že peníze půjdou zejména na soukromé vzdělávání, léčbu chorob a tvorbu silných komunit ve společnosti.

[quote align="center" color="#999999"]

„Potřebujeme se ujistit, že investice jdou do programů, které zajišťují, že naše budoucnost nebude vypadat jako naše přítomnost.“[/quote]

V odpovědi pro The New York Times' uvedl Mark Zuckerberg, že jsou dva důvody proč se spolu s Chan už dříve rozhodly darovat své peníze.

Za prvé se máme dost co učit, a člověk musí mnohokrát darovat, aby se naučil darovat efektivně. Pokud tedy chceme efektivně finančně pomáhat za nějakých 10-15 let, musíme začít už teď. Za druhé doufáme, že se nám naše dobré činy jednou vrátí. Pokud nyní pomůžeme dětem dostat kvalitní vzdělání, oni potom možná pomůžou dalším dětem v době, kdy my jsme teprve chtěli začít pomáhat.

Zdroj: techinsider.io

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]