Situace na Blízkém východě se každý den mění, a to stále hůře pro Spojené státy a iniciátory „arabského jara“. Zatímco v Sýrii po zahájení ruské vzdušné operace převzala iniciativu tamní armáda, feudální koalici nelegálně intervenující v Jemenu se ani s použitím nejmodernějších zbraní nejenže nedaří potlačit hnutí Ansar Alláh, ale Húthiové společně s částí jemenské armády vstupují na území Saúdské Arábie. V minulých dnech obsadili pozice saúdskoarabských sil v městečku Al-Raboah v provincii Asir. Průběh akce je zachycen na videu.


Bojovníci hnutí Ansar Alláh a vojáci jemenské armády věrni bývalému jemenskému prezidentovi Alímu Sálihovi zaznamenali bojové úspěchy na saúdskoarabském území už v minulosti a tentokrát zabrali pozice saúdských vojsk v městečku nacházejícím se asi čtyři kilometry v hloubi teritoria saúdského království.

Byli úspěšní, přestože se střetli s dobře vyzbrojenými saúdskými vojáky. Podařilo se jim zničit nejen vojenská terénní vozidla, obrněné automobily Oshkosh M-ATV, ale také například modernizovaný obrněný transportér M113 A300.