Pro západní média je mnohem jednodušší vymýšlet neodpovídající pravdě informace o akcích Ruska v Sýrii, než se pokusit projednat nejen problémy, ale také příčiny, jež k nim vedly, míní americký politolog Paul Craig Roberts. „Západní masmédia mají pouze dva nástroje. Jedním z nich je pobuřující lež," míní analytik a zdůrazňuje, že tento nástroj nefunguje dnes prakticky nikde než v USA. „Podivuhodná přesnost ruských raket s plochou dráhou letu a vzdušných útoků vystrašuje Pentagon.


Ale podle západních médií, ruské rakety dopadly na íránské území a téměř nikdy nedosáhly cíle, tedy IS. Podle těchto lživých zpráv, ruské vzdušné útoky pouze zabíjejí civilisty a vyhazují do povětří nemocnice," píše Roberts. Přitom, podle politologa, je obraz světa v podání západních médií ničím jiným než sebeklamem.

[quote align="center" color="#999999"]

„Dalším nástrojem lživých novinářů je posouzení problémů bez ohledu na jejich pravé příčiny. Například, problém migrantů. Říkají jim migranti, ale nikoli běženci," napsal Roberts.[/quote]

Z hlediska západních masmédií, pokračuje politolog, se tito migranti objevili odnikud.

„Rozhodli se hledat lepší život v Evropě, kde je kapitalismus, který jim zajistí práci, svobodu, demokracii, a také práva žen jim zaručí plnohodnotný život. Pouze Západ dokáže zajistit tento život, protože zatím sám sebe nebombarduje. Tedy, ti, kdo zaplavili Evropu, se prostě nečekaně rozhodli, že se tam vypraví," ironizuje autor.

Analytik rovněž obvinil západní média z toho, že nejsou schopné spojit příčiny a jejich následky, protože novináři nedokáží dát dohromady migrační krizi a akce Washingtonu, který „během 14 let zničil 7 zemí."

No, a většina Američanů žije, z Robertsova hlediska, ve falešném světě, který vytváří propaganda, a je vytržena z reality.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]