Bojovníci Islámského státu v Sýrii trpí citelné ztráty a mění taktiku, rozptylují síly a ukrývají se v osadách, oznámil v pátek novinářům náměstek náčelníka Generálního štábu OS RF generálporučík Igor Makušev. „Pod údery ruských letadel trpí bojovníci citelné ztráty a musejí měnit taktiku, rozptylovat své síly, důkladně se maskovat a ukrývat se v osadách", řekl Makušev.


V těchto podmínkách ruské letectvo zvyšuje i nadále intenzitu úderů. Za cíle byly zvoleny velitelská stanoviště a spojovací uzly bojovníků. Skladiště zbraní a paliva, a také základny pro přípravu teroristů v provinciích Rakka, Latákie, Hama, Idlib a Aleppo.

Ruské letectvo zničilo v uplynulých 24 hodinách 60 objektů teroristického hnutí Islámský stát v Sýrii a uskutečnilo 67 letů, oznámil v pátek na briefingu náměstek náčelníka generálního štábu OS RF generálporučík Igor Makušev.

„V uplynulých 24 hodinách bylo z letecké základny Chmejmim uskutečněno 67 bojových letů. Letadla Su-34M a Su-25SM zničila 60 objektů teroristů", řekl.

Ruští vojáci v Sýrii zničili 6 řídících středisek a spojovacích uzlů bojovníků, a také 16 jejich opevněných prostorů a obranných pozic.

„V důsledku úderů bylo zničeno šest řídících středisek a spojovacích uzlů, šest skladišť munice a paliva, 17 táborů pro přípravu teroristů, tře podzemní bunkry bojovníků v provincii Latákie, 16 opevněných prostorů a obranných pozic se zbraněmi a vojenskou technikou, 11 oblastí soustředění rezerv banditských útvarů, opravárna obrněné techniky, 17 jednotek automobilové a tankové techniky a dva raketomety", řekl Makušev.

V důsledku úderu vojenského letectva RF po štábu islamistského uskupení Liva-al-Hak byli likvidováni dva polní velitelé Islámského státu a asi 200 bojovníků, oznámil náměstek náčelníka generálního štábu OS RF generálporučík Igor Makušev.

[quote align="center" color="#999999"]

„Přímým zásahem vysoko přesných pum KAB 500-S byl zničen štáb uskupení Liva-al-Hak. Podle údajů rádiové rozvědky byli v důsledku úderu likvidováni dva vysoce postavení polní velitelé ISIL a asi 200 bojovníků", řek [/quote]

Od 30. září Rusko na žádost prezidenta Bašára al-Asada začalo provádět bodové letecké údery na objekty Islámského státu v Sýrii, s využitím útočných letadel SU-25, frontových bombardérů SU-24M a SU-34.

Podle nejnovějších údajů zasadily vojenské kosmické sily Ruska od začátku operace 140 úderů teroristům, včetně velitelských stanovišť, cvičných táborů a muničních skladů. Kromě toho, čtyři lodě Kaspické flotily uskutečnily 26 startů křižujících raket po pozicích bojovníků Islámského státu v Sýrii. Přesnost zásahu cílů činila maximálně 5 metrů.