Neuznaná Doněcká lidová republika a Luhanská lidová republika vyzvaly Kyjev, aby uznal jejich zvláštní status. Praví se to v stanovisku obou republik na jednáních kontaktní skupiny pro Ukrajinu v Minsku. Žádají zastavení protiteroristické operace, aby bylo možné uspořádat svobodné volby, uznat status ruštiny, amnestovat domobrance, politické vězně a politiky. DLR a LLR žádají zvláštní status pro své ozbrojené útvary, právo na jmenování prokurátorů a soudců a zvláštní režim zahraničně-ekonomické činnosti za účelem prohloubení integrace s RF a Celní unií.


Navrhují sestavení komise pro přípravu smlouvy o mírovém urovnání konfliktu na Ukrajině a o obnově Donbasu.

Donbaští domobranci sdělili, že předali ukrajinské straně těla 35 zahynulých vojáků a rovněž více než 400 zajatých, z toho 72 raněných.

Informoval o tom mluvčí „armády Nového Ruska.“

Řekl, že síly PVO sestřelily v okolí osady Merešky ukrajinské letadlo Su27, které porušilo dohodu o příměří. Domobranci poškodili během noci 2 vrtulníky ukrajinského letectví na jednom z polních letišť a zničili 2 obrněné transportéry a dva sklady s municí.

Rovněž prohlásil, že ukrajinští vojáci nasadili při ostřelování luhanského letiště zakázané mezinárodními konvencemi kazetové bomby.

Zdroj: czech.ruvr.ru