Jen pár minut poté, co tvrdil, že ‚exploze‘ plynovodu „Bratrství“ (u nás znám spíš jako Družba) nebyla žádnou explozí, nýbrž jen ‚požárem‘, tak ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov konstatoval, že: UKRAJINA ŘÍKÁ, ŽE EXPLOZE PLYNOVODU NEJSPÍŠ BYLA TERORISTICKÝM ÚTOKEM Samozřejmě, že je tu otázka, od kterých ‚teroristů‘? Z Pravého sektoru nebo od ruských separatistů? Podle zprávy UKRTansGas je teď požár uhašen, ale tím nejznepokojivějším je teď rétorika Jacenjuka z Ukrajiny, že „Rusko zkouší Ukrajinu zničit“, jelikož, jak v Rusku varoval Puškov, ukrajinsko-ruské napětí dosáhlo nového stadia.


Jak hlásí Bloomberg, Ukrajina z té exploze obviňuje Rusy…

[quote align="center" color="#999999"]

Z dnešního výbuchu tranzitního plynovodu Urengoj-Pomary-Užhorod podezírají teroristy, řekl v prohlášení na webu ministr vnitra Arsen Avakov.

Vyšetřují se i jiné příčiny exploze.

Avakov říká, že exploze je dalším pokusem Ruska zdiskreditovat Ukrajinu jako partnera v plynovém průmyslu.

Tranzit plynu nebyl přerušen.

Ukrajina zvýší podél systému transportu plynu bezpečnost, řekl na Facebooku CEO Naftogazu Andrij Koboljev. [/quote]

Ale ‚terorizuje‘ Ukrajina svou vlastní infrastrukturu? Kouše se do svého vlastního nosu, aby ublížila Rusům, když už z toho nemá prospěch … nutí Evropany k přiškrcení odběru, aby získala větší podporu buď jako pomoc, nebo jako vojenský zásah?

Následující klip (přeložený Bloomberg) naznačuje, že napětí na Ukrajině je něco poněkud jiného než klid, který média mainstreamu zjevně zkouší předstírat: „Zastavení ruského plynu má za cíl zničit Ukrajinu“