Jak to vypadá z perspektivy Kremlu: [quote align="center" color="#999999"] Na základě iniciativy USA došlo k telefonnímu hovoru mezi Vladimirem Putinem a presidentem USA Barackem Obamou. Diskutovalo se o různých aspektech mimořádné situace na Ukrajině.


Vladimir Putin v reakci na obavy vyjádřené ohledně použití ruských ozbrojených sil na Ukrajině Barackem Obamou soustředil pozornost na provokativní, zločinné útočné akce ultranacionalistických živlů, které v podstatě současné úřady v Kyjevě povzbuzují.

Ruský president zdůraznil existenci reálné hrozby pro životy a blahobyt ruských občanů a četných krajanů nacházejících se na Ukrajině. Vladimir Putin podtrhl, že kdyby se tyto násilnosti rozšířily dále do východních regionů Ukrajiny a Krymu, tak si Rusko vyhrazuje právo chránit své zájmy a tam žijící rusky mluvící obyvatelstvo.[/quote]

Do velké míry to samé řekl Putin i Hollandovi.

Zde je, jak ta samá konverzace vypadala z perspektivy USA. Od Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Americký president Barack Obama řekl ruskému presidentovi Vladimiru Putinovi, že Rusko se dopustilo jasného porušení ukrajinské suverenity tím, že vyslalo síly na Krym, a varoval ho před důsledky.

„Spojené státy odsuzují ruskou vojenskou intervenci na ukrajinské území,“ řekl Bílý dům v prohlášení nastiňujícím, o čem se diskutovalo během 90 minutového telefonátu mezi Obamou a Putinem.[/quote]

A v jiných zprávách o tom může být americký president buď přítomen, nebo nepřítomen, jak je zapotřebí.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com