Amerika se během posledních několika desetiletí stala gigantickým gulagem a většina jejích občanů o tom buď neví, nebo se o to nestará. Jednou z primárních příčin té zavězněnosti je absurdní, tragické selhání USA ve „válce s drogami“ a opravdu téměř polovina lidí v base je tam pro přečiny ve spojitosti s drogami. Aby byly věci ještě horší, je tu rychle rostoucí systém soukromých věznic, které k té rovnici přidávají ziskový motiv. Nedávno jsem psal proti rozsáhlému systému soukromých věznic traktát a poskytl v něm podrobnosti o tom, jak funguje: Hluboký pohled do temného světa průmyslu soukromého vězeňství.


Teď je tu pár z těch smutných faktů. Ve federálních a státních věznicích je 1,57 milionů lidí (do toho nepatří ještě krajské a místní věznice) uvádí ministerstvo spravedlnosti. To je více než 1,53 milionu inženýrů a 1,05 vysokoškolských učitelů v zemi.

Více od Huffington Post:

[quote align="center" color="#999999"]

Kdyby bylo sezení v base zaměstnáním, bylo by to jedno z nejběžnějších zaměstnání ve Spojených státech. V roce 2012 bylo v USA ve státních a federálních věznicích 1 570 000 vězňů, tvrdí data z ministerstva spravedlnosti.

Oproti tomu bylo v minulém roce v Americe 1 530 000 inženýrů, 815 000 stavebních dělníků a 1 milion středoškolských učitelů, jak uvádí úřad pracovní statistiky.

Měli jsme i 750 000 automobilních techniků.[/quote]

Hurá, tak už to víte. USA! USA!

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com