Bez pochyby dojde k dalším konfiskacím bohatství… Střadatele a investory v Evropě čeká další „konfiskace jejich bohatství“, jelikož tento kontinent se potýká s řešením problémů se společnou měnou, řekl šéf banky… Evropští politici se uchýlí ke „snadnému řešení“, radši vezmou bohatým peníze, než aby ve snaze poradit si s problémem zadlužení kontinentu zvedali daně a krátili výdaje, řekl Lars Christensen, šéf Saxo Bank. – UK Telegraph


Dominantní sociální téma: Je třeba, aby bankovní kapitálovou nepřiměřenost vyplatili jejich zákazníci. (Poznámka: Dominantní sociální téma je u Daily Bell šířený propagandistický ideový element – mem v analogii ke genetickému informačnímu elementu, šířícímu se v populaci genu – kterým se nás elita snaží očkovat, a kterému se oni vysmívají.)

Analýza volného trhu: Jé, Lars Christensen si zase pustil hubu na špacír. Christensen je jedním ze zakladatelů idiosynkratické Saxo Bank, která do života uvedla on-line bankovnictví jako zjevně „Internetová banka.“ Když si o Saxo přečtete, bude překvapeni, kolik kontroverzí už vyvolala.

Naposledy byla podrobena důkladnému vyšetřování dánského ekvivalentu SEC a možná i kvůli frustraci z tohoto nebo možná jen proto, že Christensen si nemůže pomoct, a musí v Telegraphu otevřeně promlouvat o tom, co má Evropa a možná i zbytek Západu za lubem.

A co to je? … Více monetárních konfiskací, jelikož Eurokraté se potýkají se způsobem, jak vykoupit potápějící se finanční systém. Tím, že zavedou stejný druh „neotřesitelné neochvějnosti“ jako funkcionáři předválečných Nacionálních socialistů, tím se vyhnou uznání osudových vad eura. Půlku Evropy vyhodí z práce a bude hladovět, než tenhle potrat měny konečně dospěje do svého hrobu.

Mezi tím bude tématem dne konfiskace. Zde je z toho více:

[quote align="center" color="#999999"]

Když se ho ptali, zda se ten nájezd na nepojištěné úspory na Kypru bude opakovat, řekl Christensen City AM: „V budoucnu v eurozóně bezpochyby dojde výkupům z dluhů (přes odebrání vkladů) a k dalším typům konfiskace bohatství.

„Když budou politici nadále selhávat při řešení základních problémů se zadlužením po celé Evropě, tak neexistuje jiné realistické cesty vpřed. Buď budou muset zvednou daně a zkrátit výdaje, nebo se politici vydají po té snadnější cestě, a vezmou peníze bohatým.“

Počátkem tohoto týdne střadatelé Bank of Cyprus zažili přetvoření 37,5% svých vkladů nad €100 000 na akcie s tím, že dalších 22,5% je ještě v ohrožení a 30% mají zmrazených.

Následně po této kyperské dohodě několik hlavních německých ekonomů navrhlo, aby se použilo daní z bohatství k financování budoucích výkupů z dluhů v eurozóně s tím, že britští vlastníci rekreačních chalup a chat jsou potenciálně v linii palby.

Hlavní poradci kancléřky Angely Merkel už tlačili na to, aby náklady jakýchkoliv budoucích výkupů z dluhů u slabších členů jednotné měny vyplatili zámožné domácnosti. Tyto návrhy od členů Německé rady ekonomických expertů přináší výhled na uvalení daní z majetku v zemích jako Španělsko, bude-li jejich vláda usilovat o výkup z dluhů.

Pan Christensen řekl, že důvěra v měny jako je euro, dolar a yen už byla podvrácena a že v důsledku toho se nakonec zotaví i ceny zlata.[/quote]

Tohle všechno jsou od Christensena fascinující komentáře a … kdo ví … třeba ho budou zase vyšetřovat. Základní osten v jeho argumentaci spočívá v tom, že když už Eurokraté zkusili všechno ostatní, tak se teď uchylují k nejsnadnějšímu a nejjednoduššímu řešení „dluhové krize“ … otevřenému ukradení aktiv na základě pochybného právního nároku.

To je samozřejmě extrémně nebezpečný přístup a Christensen tento problém diagnostikoval dost dobře. U konce tohoto článku jej citují s tímto: „Důvěra v systém nadekretovaných (papírových) peněz se pomalu začne rozpadat. Vidím to na zlato. Ten poslední výprodej poháněly tlaky vykupování a rozprodávání na trhu, který není tak veliký, jak si mnozí lidé myslí. Zlato se nakonec sebere a vystoupá výš.“

Ten starý princip „prozíravých centrálních bank se vytratil. Teď máme centrální banky poplatné politickému vlivu, a to je nebezpečné.“ Tohle vypadalo jako upřímný názor finančního osamělého vlka. Posiluje to naši víru, že Eurokraté ztrácí kontrolu. Jejich řešení nefungují, a tak teď sahají po brutálním násilí konfiskací.

Závěr: V minulosti jsme poukazovali, že takováto řešení zvýší chaos v Evropě a tohle je poslední naděje těchto lidí, že masy Evropanů začnou už trpět tak strašně, že posílení „komandování“ a politické unie bude vypadat přijatelněji než současný binec. Ale ve věku Internetové reformace je to opravdu těžká hra.

Související články k tématu:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  thedailybell.com